Ştiaţi că…? [27]

Azi am vorbit cu una din colegele din Coreea. Am aflat că ei au alt sistem de a-şi calcula vârsta- la naştere, copilul are deja un an (socotind cele 9 luni de sarcină), iar în ziua de 1 Ianuarie, se adaugă un an la vârsta fiecărui coreean.

Asta înseamnă că ei, din punct de vedere cultural, nu au zile de naştere. De exemplu, dacă un copil se naşte pe 31 Decembrie, are deja un an + un alt an, la data de 1 ianuarie= 2 ani când, defapt, are doar o zi.

Ea, sărăcuţa are 26, în mod normal. Dar spune că are 28, din moment ce Anul Nou abia a trecut. Deci, după calculele lor, am 24 de ani şi urmează să fac 25 în februarie. Ce să zic, slava Domnului că nu m-am născut în Coreea, să-mi fure ăştia din viaţă- eu am 23, ca să fie clar, pe româneşte. Sufleteşte însă, nu-mi dai mai mult de 15 ani 😆

14 thoughts on “Ştiaţi că…? [27]

  1. Eu îmi număr anii după un sistem zamfirian: din numărul reprezentând anul trecut (dacă-l iau în calcul pe cel curent … îmi încurc socotelile), scad numărul reprezentând anul în care m-am născut (la două săptămâni după ce a scăpat omenirea de Stalin, am sosit eu! altă belea!) şi împart la trei (dreapta, stânga şi faţă! că, dacă socotesc şi în urmă … ies prea mulţi!). Rezultatul este rotund: am fix 19 ani. A treia oară. Aşa cum se laudă o tanti pe la tembelizor că ea ar fi de 3x femeie, eu sunt de 3x adolescent! Q. e. d.

  2. dupa cum am mai spus, tu oricum nu arati de 23 de ani. Si mi se pare corect sa se ia la socoteala cele 9 luni, dar la schimbarea fiecarui an sa se ia in calcul inca un an… Mai bine sa fie sarbatorita ziua in care te-ai nascut, sau ai foist conceput (pentru cine stie)

  3. ai colega din Coreea? ❤ De Sud sau de Nord? 😀 Si eu chiar stiam cum isi calculeaza anii, dar stiam ca ei adauga doar un an, nu 2. Eh, ea stie mai bine XD.
    Btw, ii poti pronunta numele? :)) Poate ne mai spui cate ceva din ce zice despre tara, si alte d'astea XD
    Good luck in UK! :*

  4. Pe asta nu o stiam, dar in cateva zile fac 27, prin urmare, pt ca imi place mai mult cifra asta, raman si eu la ea.
    Multi ani inainte….ani romanesti! 😉

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s