nu exista “nu pot”, exista “nu vreau”

silence is golden but duct tape is silverStiu ca nu pot salva lumea si cred ca nimeni nu e interesat intr-adevar de acest lucru. Stiu ca nu pot sa fac anumite lucruri doar pentru ca am pus acel “nu pot” in fata. Asa cum fiecare din noi stie cu siguranta anumite lucruri, dar pentru ca ne sperie realizarea sau nerealizarea lor devenim ignoranti. Stim ca sportul e bun pentru sanatate, dar parca asteptam acei 40-50 de ani cand o sa ne pocneasca oasele si o sa spunem: n-am avut timp in tinerete sa alerg putin prin parc. Poate atunci o sa preferi sa te doara picioarele de la fotbal decat mainele de la fifa 2009. Avem timp si vointa sa mancam: niciodata timp si vointa pentru o alimentatie sanatoasa. Nu avem acest timp pentru cine? De ce ne simtim mereu in criza de timp? Ne grabeste cineva sa ne traim viata? Facem atatea lucruri pe baza unor reguli nescrise, ne-am contemplat in traditii si obiceiuri incat, daca traditia spune sa muncesti sau sa nu muncesti, faci intocmai. Nu mai avem liberatea de decizie pentru ca traim intr-o era democratica. Am transformat credinta, ne-am uitat valorile, am devenit o turma, unde fiecare are “Dumnezeul lui”, asta in cazul in care nu se crede el insusi un zeu.
Scriu pentru ca gandurile mele nu le poti gasi pe google.

3 thoughts on “nu exista “nu pot”, exista “nu vreau”

  1. Dar de acum le vom găsi. Mereu e criză de timp și de multe ori tragem pentru alții pe când poate ar trebuii pentru noi. Restu nu le comentez fiindcă sunt un dezastru la capitolul sport și alimentație (lenea și lipsa de timp sau poate nu…) care de ceva vreme încoace încerc sa o îmbunătățesc :). Felicitări pentru post !

  2. Da, sport. Ca bine le zici. Astept si eu 40-50 de ani. Doamne, m-am prostit. Gata, de maine …
    Scrie, nu iti fa griji. Google te gaseste el pe tine (ai grija doar sa incluzi in post cam 300-350 de cuvinte – adica atat cat vede google si catalogheaza ca ai un post serios, insa nici prea mult ca … insa cred ca nu se pune problema de plicitisit cititorul, pentru ca ai un stil excelent. Felicitari si de la mine !).

  3. Ursul carpatin: multumesc pentru aprecieri….sper ca intre timp ai iesit la alegat. Cel putin 🙂 sau la facut “patratele” dupa “mierea papata” 🙂

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s