nebunie!!!…şi nici măcar nu era cool giorl

O să încep puţin prin arătură, dar promit să ajungem unde am pornit. Colegele mele de cameră au lenjerie de pat cu Tweety, cu Alba ca zăpada (fără pitici), cu floricele roşii. Eu am lenjerie de pat albastră cu fluturi. Toate avem intre 21 şi 23 de ani. Mâncăm lapte cu cereale dimineaţa. Şi mai zice lumea că nu mai există fete cuminţi în ziua de azi…Eh, gura lumii!

Mă rog, căutam nişte cărţi în umila noastră bibliotecă de la cămin (dacă am îngaduinţa să o numesc aşa) şi am descoperit revista de la Plafar, ca să vedeţi că nu citim nici Bravo Giorl, nici Cuul Giorl, iar în revistă am citit următorul articol: Carenţa de B12 ramoleşte creierul, prima oară m-a amuzat titlul, sincer. Mi-am zis că ăla de a scris articolul sigur are ceva ramolit, dar apoi m-am gândit că trebuie să îmi gâdil puţin simţul umorului, dar dacă aş fi fost unul din acei oameni cu o carenţă de B12, m-as fi simţit jignit, sincer. Am trecut cu vederea şi am aflat că nişte experţi de la Oxford au descoperit că “deficienţa de vitamina B12 riscă să dezvolte demenţa odată cu înaintarea în vârstă.” Am mai citit o dată “deficienţa de vitamina B12 riscă să dezvolte demenţa” şi mă întreb: cine riscă, deficienţa? Mă mai uit pe copertă: nu, nu e cool giorl. Domnule jurnalist, poate persoanele cu o deficienţă de vitamina B12 riscă să dezvolte demenţă, altfel ne batem joc de cercetările nenilor ăia de la Oxford şi de cititorul de rând, care trebuie să înţeleagă ceea ce voi nu puteţi scrie.

Mă mai uit o dată la lenjeria noastră de pat, mă mai gândesc la ce vârstă avem şi mă întreb: -oare ce alimente conţin vitamina B12? Repede trec cu ochii peste statisticele menite să îţi furnice pielea (2 din 5 oameni au această deficienţă), caut-caut cu ochii şi găsesc: ficatul, scoicile, carnea, peştele, ouăle, cerealele şi laptele. Mai citisem undeva că B12 e doar de natură animală şi aveam nişte dubii la cerealele alea, se referă la faptul că semintele de grâu sunt cereale şi se întâmplă să le mănânce şi animalele, sau cum? Răsuflu uşurată, citesc primul aliniat din postul ăsta, mă mai uit o dată la lenjeria de pat: tweety galben, tweety verde, apoi trec pe lista de cumpărături: peşte şi ficăţei. În rest n-am de ce să îmi fac griji, suntem doar nişte fete cuminţi.

Slava Domnului că am învăţat să citim printre cuvinte şi nu luăm titlurile ca atare, altfel am fi ajuns la concluzia că deficienţele riscă să înnebunească şi că, din această cauză, cerealele sunt de natură animală, doar pentru că au fost scrise pe acelaşi rând cu produsele ce conţin B12. Ha-ha-ha, mai citesc 2-3 articole din astea şi sigur mă dez-Be-doişpesc şi, citez, “o să îngroş rândurile persoanelor afectate.”

Recomand românilor, în vreme de criză, multă vitamina B12…

7 thoughts on “nebunie!!!…şi nici măcar nu era cool giorl

  1. Si cind te gindesti ca nu e numai jurnalistul…. Mai sunt si redactorii, care sunt printre primii care citesc.

  2. :))))))Cine sa mai reciteasca revista in ziua de azi?Terminata…publicata cu greseli sau fara si gata.Totusi revista ti-a dat subiect de un post foarte dragut;))

  3. Javohl mein grammar Fuhrer ! Ideea principala este ,probabil, sa nu crezi tot ce citesti si ca oricum in momentul in care te interesezi de ce deficienta de vitamine provoaca defectarea cerebelului, cerebelul tau este deja dubios, cat despre lenjerie, cu cat mai tanara cu atat mai bine, macar locul ala pufos in care te afunzi dupa o zi de “lume” sa fie parc pt copchii.. am mai zis asta, dar gata .. ma duc sa-nvats !

  4. Pai tot sunt dementi in tara asta,cu sau fara vitamina 12=))
    Doamne,asa patesc eu cand citesc de boli si incep sa ma gandesc daca nu sufar si eu.Uf…si e dragut sa descopar ca Cool Girl nu s-a schimbat.Oricum n-o mai citesc de doi ani,dar paralela intre revista ta si Cool Girl mi se pare total intemeiata.Numai cand ma gandesc cu cat balast mi-am indoctrinat mintea timp de 5 ani:))

Împarte o felie de grapefruit :)