“Scrisoare deschisă” pentru cine vrea să citească

Bună,

Fac parte deja din categoria aceea de femei care spun “am aproape 30 de ani”, pentru că 27, 28, 29 e tot aia, chiar dacă eu ma simt ca de… eu ma simt bine cu mine. Din toate punctele de vedere.

N-am mai scris de ceva vreme pe blog pentru că, în timp, am văzut că blogosfera nu mai este ce era. Lumea nu mai scrie de plăcere, nu mai scrie frumos, nu mai scrie artistic – acum, mai nou, aproape toţi bloggerii sunt formatori de opinie. Jurnalişti fără salariu.

Vreau să scriu despre evenimentele legate de Răduleasca, despre critica ei la adresa copilei de 14 ani, că ar trebui să mai slăbească. Ce a făcut lumea? A început să critice făcând-o pe Răduleasca bătrână, plasticată, curvă, proastă, idioată, penibilă. Aceste critici vin mai cu seama din partea femeilor fetelor din mass-media, bloggeriţe, studente, jurnaliste…

Când o să învăţăm să nu prejudecăm? Când o să învăţăm să fim diplomaţi? Criticaţi omul Răduleasca pentru ceea ce face, nu pentru cum arată! Nu pentru că a îmbătrânit. Cum poţi să te simţi corect şi deştept, când tu îţi începi critica argumentând cu Răduleasca e bătrână? Aţi descoperit elixirul tinereţii şi eu nu ştiu? E curvă. Are 45 de ani – face ce vrea. Sau citatele astea motivaţionale sunt bune numai pentru “share” pe Facebook. Omul e liber să facă ce vrea. Sau cele ce au scris că Răduleasca e curvă încă sunt virgine şi aşteaptă să se mărite ca să fie prihănite.  Să fim corecte. Cu noi înşine. Din păcate nu stă nimeni la curul vostru să vă numere cu câti iubiţi aţi trăit din liceu până acum.

E plasticată. Probabil Răduleasca face mai mult sport decât 10 ca noi. Eu, dacă aş avea banii ei, mi-aş face si eu nişte chestii. Şi tu, şi tu, şi tu. Vreţi să criticaţi? Faceţi asta diplomat, corect. Fără să aruncaţi cu ouă. Fără să jigniţi. Violenţa nu se opreşte cu violenţă. Prostia nu se tratează cu prostie.

Ce e Răduleasca? Jurnalist? Criticaţi-o pentru greşelile făcute ca jurnalist. Nu ca pe o femeie care are 45 de ani. Pentru că jigniţi, fără să vreţi, femei care au 45 de ani. Lăsaţi acţiunile din viaţa privată să fie alegerile ei, modul ei de viaţă, pentru că nu vă afectează pe voi cu câţi bărbaţi se culcă Răduleasca. Nu că m-ar interesa, dar cunosc studente care se culcă pentru o plimbare cu BMW, ea de ce nu s-ar culca cu Felix pentru o plimbare cu elicopterul?

Mie nu-mi place nici de Răduleasca, nici de Andreea Marin, nici de aia-cum-o-cheamă. Dar nu-mi place nici de studentele, bloggeriţele, jurnalistele care se trezesc sfinte, modele de viaţă, slabe şi tinere şi încep a terfeli în scrisori deschise fenomene naturale ca îmbătrânirea sau menopauza. V-aţi obişnuit cu prea mult cancan. Mai scrieţi şi pentru suflet.

4 thoughts on ““Scrisoare deschisă” pentru cine vrea să citească

  1. Imi pare bine ca ai avut curajul sa spui ce ai avut pe suflet. In ultimul timp au inceput sa apara din ce in ce mai multe persoane in mediul online ce nu au nicio treaba cu meseria asta, dar isi dau cu parerea in cel mai urat mod posibil . . .

  2. Oamenii care critica aspetul fizic al Mihaelei si nu actiunile ei sunt la fel de ignoranti ca ea.Pana la urma despre asta este vorba,de superficialitate si de partea Mihaelei si de partea multor critici,cat despre munca ei de “jurnalist”,nu stiam ca exista?

  3. Gandurile pe care le-am citit, mi-au mers la suflet… Este usor sa judeci pe altul… Este mult mai greu sa intelegi pe cineva sau sa il accepti asa cum este…, fara sa te gandesti daca este bine sau rau…
    Probabil ca tot ceea ce urmareau aceste persoane, era audienta…

  4. Din pacate ai dreptate! Foarte multa lume s-a apucat de “blogarit” pentru bani si cele mai multe sunt articole comerciale. Stii unde e problema? Mie chiar imi placea emisiunea respectiva si de cand au adus-o pe Raduleasca parca deja au si dat-o in cancan. Parerea mea ca Raduleasca se imbraca intr-un anume fel si face anumite chestii la tv cu scopul de a fi criticata. Criticile astea aduc audienta si ea o stie foarte bine.

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s