Vinete tăvălite

Când eşti soţie de moldovean, ai impresia că singura metodă de a ajunge la sufletul lui, e să-i pui bucate gustoase pe masă.

Bine, dacă eşti moldoveancă, la rândul tău, chiar dacă ai fi măritată cu american, tot impresia asta ai avea-o.

Nu e mare reţetă, dar ca mamă full time, cred că se poate de aplaudat şi cu ropote. (Mulţumesc, mulţumesc!)

Ingrediente:

3 vinete mari

3 ouă

brânză Philadelphia

pătrunjel verde

sare, piper

făină de grâu

Preparare

Se taie vinetele altfel decât obicei. De-a lungul, să pară mai slăbuţe. Se presară cu puţină sare şi se lasă până se scurge amăreala din ele. Între timp se bat ouăle cu sare şi piper, după gust. Se recomandă să fiţi puţin nervoşi, deoarece ouăle se bat mai uşor şi mai pufoase. Se tăvălesc feliile de vinete prin ou, apoi prin făină (sau vice versa, iarăşi depinde de nervi) şi se prăjesc la foc mic.

Cât sunt călduţe, se ung cu brânză Philadelphia, iar deasupra se presoară pătrunjel tăiat mărunt. Se rulează şi se înfulecă, just to make sure că sunt gustoase.

Repetaţi procesul ca să aveţi ce pune pe masă soţului.

reteta de finete

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s