Ciopârţit, ciobit, urât

Example is not the main thing in influencing others. It is the only thing.

– Albert Schweitzer

Am cunoscut atâţia oameni transformaţi în urma relaţiilor, încât mai întreb dacă nu cumva suntem toţi nişte clone. O să-i vezi mergând, mâncând, chiar zâmbind, dar numai unul de-al lor o să vadă rănile care nu dor, dar sângerează.

Un corp care nu e niciodată perfect pentru celălalt, un păr care nu e blond sau brunet, nişte ochi care nu-s albaştri sau verzi.  Tu eşti doar simplu. Un corp, un păr şaten şi doi ochi căprui- nimic deosebit.

Trebuie, se pare, ca de-a lungul vieţii, să te laşi ciopârţit de unii, în ideea lor de a te face perfect, după placul lor. Te ciopârţesc şi pleacă, să şlefuiască alte diamante, iar tu rămâi cu dureri de daltă în tâmple.

Îi urăşti după ce nu mai sunt, o bună perioadă de timp. Abia mai apoi realizezi că pe tine te urăşti, că n-ai fost îndeajuns de puternică să te iubeşti aşa cum eşti, fără să permiţi cuiva să te schimbe, chiar dacă o face în bine.

Şi uite aşa, ciopârţiţi, ciobiţi, prelucraţi- ieşim în lume, nici simpli, nici perfecţi. Ruşinaţi că ne-am sluţit. Se găseşte apoi un suflet care ne iubeşte aşa ciopârţiţi, urâţi, simpli, iar asta ne sperie, ne surprinde.

Mă privesc, autoportret. Există iubiri care îţi lasă răni adânci de durere, ca mai apoi, alte iubiri, să le umple, cu fericire. Mai există, însă, răni care trebuie să ne doară, ca să ne amintească să nu ne mai lovim.

Advertisements

3 thoughts on “Ciopârţit, ciobit, urât

  1. n-am putut sa opresc sirul lacrimilor care au inceput sa dea navala citind aceste randuri. le-am simtit pana in ultima particica a corpului meu

  2. Mda…
    Fiecare om din viata noastra ne modeleaza,ne mutileaza sau ne supune unor metamorfoze.
    Ma consolez cu faptul ca asta ne face sa fim mai puternici,asa sporim procesul de autocunoastere.
    Sanatate si pofta de vitamine 😛

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s