Englezii sunt mândri de ei…

Oamenilor, dacă le spui minciuni- nu le place; dacă le spui adevărul- te judecă. Mă doare sufletul când văd, în casele englezilor, perne decorative cu steagul lor- căci lor chiar le place de ei, chiar sunt mândri de ei- nu doar aşa, de ziua naţională sau când câştigă vreo medalie la Jocurile Olimpice, de aur, desigur.

Ei beau ceai englezesc în căni cu steagul lor şi nu ştiu ce sentiment au când cumpără cana, dar sunt convinsă că, dacă ar avea de ales, dintr-o cană cu steag românesc şi una cu steag englezesc, românul nostru ar alege England, că e fashionable. Că pe noi ne doare gura doar când e vorba de ţigani, că nu-s români, dar cât de români suntem noi, ne doare în altă parte.

La fel de convinsă sunt şi de faptul că, dacă am găsi în casa vecinului pernă decorativă cu steagul românesc, am râde ca Bulă la străchini albastre. Nu ştiu dacă, departe fiind, îmi pun problema aceasta, dar de ce nu suntem şi noi ca alte naţii, mândri de noi, dincolo de Băsescu, dincolo de Boc, dincolo de superficialitatea aceasta, tip OTV?

Advertisements

2 thoughts on “Englezii sunt mândri de ei…

  1. Mai, “Grapefruit”.ule, te-am gasit inamplator si mi-ai starnit curiozitatea. Imi place sa vad asemenea cazuri, (persoane), care, iata, umbla prin lume dar se gandesc la tara lor si nu uita s-o elogieze; macar in felul acesta, cum o faci tu, postand steagul nostru. Sa nu uitam ca romanii au fost vreme indelungata, supusi indobitocirii, (…), iar cand s-au trezit in libertate, n-au stiut incotro sa se-ndrepte. Romanii cu adevarat valorosi pleaca in tari straine, pt ca sunt mai bine platiti, sau, pur si simplu, din dorinta de evadare, cautand mai mult respect, sau, recunoastere a valorii lor. (Nici un profet nu-i recunoscut in tara lui…) Pleaca si foarte multi romani de rand, pt o viata mai buna. S-a-mpamantenit acest obicei, inca imediat dupa 1989. Unii, chiar ne fac de rusine. Dar, cati nu ne fac de rusine si aici, in tara?…

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s