Cand romanul fura si da vina pe tigan…

Spre dezamagirea multor patrioti dintre voi, eu am renuntat sa mai spun ca sunt din Romania. Spun ca sunt din Moldova, iar englezii, ca sa nu cada de prosti ca habar nu au unde e aia, zambesc. Unii romani, obisnuiti cu un sistem care i-a furat, pleaca in strainatate si fura sistemul de acolo.

Nu mai poti obtine un imprumut pentru sponsorizarea studiilor pentru ca, unii romani, s-au folosit de aceasta oportunitate, au furat banii si au fugit in Romania, unde si-au facut vile. In Anglia poti obtine un imprumut (student loan) de la banca, ca sa iti platesti studiile- bani pe care, ii dau inapoi doar daca, dupa ce termini studiile, castigi un anumit salariu.

Nu mai poti obtine nimic, nici macar un drept de munca, iar asta te face sa te simti discriminat, dar cum naiba sa nu te discrimineze cand noi furam, noi dam vina pe tigani? Plecand de la Otopeni pana in Luton iti dai seama ca unii sunt tigani, iar altii se tiganesc. Exista romani care fug de romani, in strainatate, desi parca iti doresti sa ii ai pe ai tai aproape.

Eu sunt unul dintre acei romani care nu a plecat in strainatate ca sa faca bani pentru vila de acasa. Eu am venit aici pentru alt mod de viata, alta gandire, alta civilizatie, dar cand ai tai lasa bombe pe teritorii straine, nu te poti plange ca ti s-a declarat razboi, nu? Si, daca e sa fim sinceri, nu cred ca englezii au inventat chiar toate lucrurile despre romani, bune sau rele.

Advertisements

5 thoughts on “Cand romanul fura si da vina pe tigan…

  1. Din păcate mulți dintre cei care pleacă din țară nu fac cinste țării și nu se bucură de faptul că au scăpat de manelăria de aici. Din păcate iau după ei modul de viață de aici. Îmi spunea și un prieten când și-a făcut luna de miere în Grecia, că în timp ce stătea la o terasă vis a vis de masa lor era un grup de români care urlau cât îi ținea gura și înjurau chelnărul și pe cine apucau în română că de, nu îi înțelegea nimeni. Și când ăia și-au dat seama că prietenul meu și soția lui sunt români le-au zis să se alăture. Îți dai seama că au refuzat…

  2. democratia inteleasa ca libertate deplina si aplicata doar in rele! or, asta nu e democratie si nici libertate deplina nu e compatibila tuturor, nici macar vietii, caci viata e diversificata in indivizi, atatde diferiti!
    urat din partea tuturor celor ce ne fac de ras pe toti ceilalti, nu doar ca romani, ci mai ales ca oameni!

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s