Revolte în Londra, Birmingham şi alte zone din UK

E o atmosferă nebună aici. Acu’ două zile mă suna un prieten tocmai din Italia ca să mă întrebe dacă sunt în siguranţă. Eu dormeam.
– Da, patul e sigur, zic eu somnoroasă.
– Nu, zice el, în legătură cu revoltele de pe stradă. Ştiu că locuieşti în apropiere şi vroiam să mă asigur că eşti bine.
– Ce revolte?
– Deschide televizorul.
Şi aşa am aflat despre revoltele din Londra, iar acum, şi din Birmingham, oraşul în care locuiesc. A doua zi, în drum spre muncă, am observat oameni panicaţi pe stradă, geamuri sparte, poliţie peste tot. Oamenii din autobuz priveau îngoziţi, ba în stânga, ba în dreapta, ca în filmele cu Apocalipsa. Nu mai zic, englezii sunt foarte sperioşi, la ei, dacă ninge puţin, se închide tot, până şi aeroportul. Sunt ca un gălbenuş de ou- dacă îi desprinzi din siguranţa lor zilnică, se împrăştie.

Aseară, la întoarcere (muncesc în alt oraş) am observat echipe de muncitori care baricadau geamurile marilor magazine din Centru, cu plăci de metal sau lemn, deoarece, huliganii implicaţi în revoltă, fură practic tot. TOT. Poliţie la fiecare 5 m. Oameni grăbiţi să urce în autobuz şi să plece acasă. Câţiva tineri cu cagule dădeau de bănuit.
Autobuzul a ocolit o mare parte din zona centrală, şoferul anunţând că ţine de siguranţa noastră. Primesc mesaj de la sala unde merg- au închis, din motive de siguranţă.

Magazinele alimentare sunt închise. Povestea un prieten aseară că se afla în supermarket când un grup de tineri mascaţi au intrat şi au cerut banii din casă. Cei ce îşi făceau cumpărăturile au trebuit să plece, fără alimente. Toate magazinele aveau mesaj în uşă: ne pare rău, dar pentru siguranţa dumneavoastră şi a angajaţilor, am închis. Azi am zi liberă- tocmai din cauza acestor revolte. Şefului meu i s-a furat maşina. O să decongelez frigiderul, ca să văd ce mai am pe acolo.

Motivul revoltei? Nu există un motiv întemeiat, deşi totul a pornit de la un incident din Londra, unde un tânăr de culoare a fost împuşcat de poliţie. Acum, aceşti tineri huligani, îşi fac dreptate- furând şi incendiind marile magazine. Nu pot să-mi imaginez pagubele, dar din ce-am văzut la televizor, un magazin marca Adidas a rămas fără marfă în doar câteva minute. În general, brandurile şi magazinele de electronice sunt atacate. Mai nou- şi alimentarele, pentru banii din casă.

În Birmingham nu are aceeşi amploare, ca în Londra, dar din câte am văzut la ştiri, se extinde şi în orăşelele din apropiere- zone cu proprietăţi foarte bogate. Nu este, deci, o revoltă, ci un act de banditism, unde unii provită ca să-şi achiziţioneze o pereche nouă de adidaşi sau un play station. Mai multe aiciaici, aici sau orice searh cu Riots. Vedeţi mai jos poza unui revoltat. Ţi se face scârbă de câtă idioţenie poate zace în unii. Atâta timp cât stau în casă, cred că sunt în siguranţă. Vă anunţ, când mai aflu ceva nou.

Advertisements

7 thoughts on “Revolte în Londra, Birmingham şi alte zone din UK

  1. […] S-a pus lumea cu susu în jos! E o atmosferă nebună aici. Acu' două zile mă suna un prieten tocmai din Italia ca să mă întrebe dacă sunt în siguranţă. Eu dormeam. – Da, patul e sigur, zic eu somnoroasă. – Nu, zice el, în legătură cu revoltele de pe stradă. Ştiu că locuieşti în apropiere şi vroiam să mă asigur că eşti bine. – Ce revolte? – Deschide televizorul. Şi aşa am aflat despre revoltele din Londra, iar acum, şi din Birmingham, oraşul în care locuiesc. A doua zi, în drum … Read More […]

  2. acum esti ca hemingway prin zonele fronturilor de razboi si povestea ti se contureaza asa cum am vazut-o eu intr-un comm anterior. atentie si intelepciune sa eviti zonele cu aglomeratii mari si huligani dezlantuiti pe strazi. 🙂 take care!

  3. si eu am dat atentie tot ieri acelor spuse pe la stiri si cand am auzit de birmingham fix tu mi-ai aparut in gand. zic, lasa ma c-o fi bine inspirata sa nu se regaseasca la momente agitate de zgomote si de multime/i frenetice si dezlantuite prin apropierea junglei de tineri isterizati ce nu mai stiu ce-i traiul in comun, respectul, legea, spiritul civic. hai sa mizam pe faptul ca poate n-or mai dura derapajele astea publice, autoritatile fiind doar aratate cu degetul nasol de tot, in caz ca am adeveri sursele invocate de media conform carora tanarul de culoare a fost ucis “din greseala” sau fara motiv.

  4. Maaan! Am ramas socata cand am vazut la stiri… un pic horror…dar nu e ca fura negrii; au dat stire cum ca o tanara de 19 ani, fata de milionar, sa dus si ea la furat si apoi au prins-o, au eliberat-o pe cautiune si s-a intors in vila aprintilor de nush cate sute de mii de para:> hai sa nu discriminam, debandada nu e provocata de o minoritate sau de saracime…

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s