Vărsător cu acte în regulă

Am început lecţiile de înot. Sportul acesta te solicită nu doar fizic sau psihic, ci şi sufleteşte. Dacă nu înveţi să ai încredere deplină în tine şi să te relaxezi, nu reuşeşti, oricât de mult n-ai da din mâini şi picioare. Era păcat, ca vărsător ce sunt, să nu ştiu să înot, nu? Încă mai am de exersat- atât la încredere, cât şi la mişcări.

“ Self-trust is the first secret of success. ”
- Ralph Waldo Emerson

P.S. Dacă ţi-e poftă de ciocolată, cumpără cea mai mică ciocolată din magazin. Ştim cu toţii ce se întâmplă cu o tabletă întreagă, menită să ne ajungă cel puţin pentru o săptămână. 

Advertisements

4 thoughts on “Vărsător cu acte în regulă

  1. nu stiu ce metode are instructorul/toarea ta de inot, dar de incepe lectiile in directia invatarii stilului bras, mie unul asta mi se pare mai dificil. de ce zic asta, ei bine pentru ca nu exista aceleasi miscari coordonate ale mainilor si picioarelor in acelasi timp, ai nevoie de o mana si apoi de alta sa invinga apa in timp ce picioarele clipocesc mereu. stilul “broscuta” in schimb, comporta miscarea identica si concomitenta a membrelor inferioare si superioare in sensul unei dispersii a apei ca urmare a lovirii suprafetei apoase cu o piatra, spre exemplu; se face asa o ciupercuta-cerc-roata ce irumpe din acea pietricica, asa si mainile si picioarele descriu cercuri cu razele diferite functie de lungimea bratelor si picioarelor. dar, eu de-asta zic ca ar fi mai usor stilul acesta, ca foloseste la fel si-n acelasi timp, in aceeasi directie mainile si picioarele, fara a te incurca in vreun fel in apa! si-n plus asigura plutirea deasupra apei, avansul pe si sub apa!

    ps: vezi tu cum faci, numa’ sa-nveti bine sa inoti!

  2. De-a lungul timpului, am constatat ca putini oameni stiu sa inoate, principalul motiv fiind frica de apa. In primul rand inotul trebuie privit ca distractie si relaxare, nu ca un sport care necesita aptitudini, talent, munca. Iti trebuie doar putin curaj si ambitie. Si, asa cum bine spuneai tu, incredere in tine. Stilul potrivit pentru fete mi se pare brasul (denumit popular broasca), pentru ca e super usor si nu obosesti oricat l-ai practica. Barbatii prefera in schimb craul, un stil mai sportiv, mai energic, care consuma si un numar triplu de calorii.

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s