Ce ştii despre Ramadan?

Pentru că am foarte mulţi prieteni din India, Iran, Irak, Turcia- musulmani, de religie, ştiu că urmează luna Ramadanului (1- 29 August)- serbare religioasă pe care eu o asociez cu postul Paştelui sau Crăciunului, din punct de vedere tradiţional.

Ramadan este a noua lună, conform calendarului Islamic, dar diferă în fiecare an, cu 11-12 zile, în funcţie de rotaţia lunii. Serbarea, în sine, constă în rugăciuni, post alimentar şi abstinenţă sexuală.

Deşi sunt creştin ortodoxă, crescută mai mult în spiritul de a face bine, decât în a pupa icoane, mă interesează şi celelalte religii- ce fac, în ce cred, la ce se roagă, cum se roagă, ce respectă, ce nu respectă.

Aici, fiind o comunitate mixă, ai să găseşti şi biserici ortodoxe, şi biserici catolice, şi biserici spirituale, şi moschee, etc. Mi-aş dori, în acest sens, să vizitez o moschee-poate în această perioadă- a Ramadanului.

Nu judec oamenii după religia sau cultura lor, ci după felul lor de a fi. Le respect această lună a Ramadanului şi, pentru că unii din ei îmi traduc pagina, le urez linişte sufletească şi momente de pace în familii. Shalom!

Advertisements

4 thoughts on “Ce ştii despre Ramadan?

  1. Stiu ca nu mananca nimic ziua intreaga, de la rasaritul soarelui pana la asfintit. Mai stiu ca fac galaghie mare prin bucatarie la miez de noapte ca sa’si umple burta pe ziua ce vine. Si ca mai fiecare mosulman in viata lui trebuia sa viziteze Mekka (orasul sfant a lor). Si ca oamenii poarta rochii ornamentate in acea luna de post… foarte funny cand ai vezi pe strada… in fine… respect …

  2. Mie mi se pare un post foarte strict…prea strict as zice.; si prietenul meu este de religie musulmana si fiind primul Ramadan pe care il prind alaturi de el sunt foarte curioasa cum va fi pe la mijlocul lunii….sper ca nu va deveni prea irascibil totusi

  3. apreciabila deviza facerii de bine negresit in locul pupatului de icoane pe care la fel o consider mai de pret decat pre-facerea religiozitatii total eronat intelese.
    fa la fel in continuare, mai ales ca e lucrul ce te face cel mai fericita. share kindness, grapefruit!

  4. Tu zici Shalom unor musulmani? Ce sa zic, s-ar putea sa nu aprecieze asta prea mult. Shalom le spui evreilor!

    Daca e vorba de musulmani, Salam e cuvantul.

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s