Tu te asiguri că ai cea mai bună asigurare?

De fiecare dată când aud cuvântul asigurare, mă gândesc la acei ani când, din cauza inundaţiilor, zeci de români şi-au pierdut casa şi alte bunuri pentru care, ştim foarte bine, au muncit o viaţă. După părerea mea, asigurările n-ar trebui să fie obligatorii- nu în acest sent negativ al cuvântului. Asigurările ar trebui să fie un produs util, accesibil şi ieftin.

Aici, în Anglia, asigurările sunt foarte scumpe, în special dacă nu eşti cetăţean englez- nu te face maşina, cât te costă asigurarea, dar, până la urmă, nu ştii niciodată ce se poate întâmpla, iar în astfel de cazuri, e mai bine să ai spatele acoperit. Pentru că sunt mai mereu plecată, m-am interesat de Asigurari medicale de calatorie– unde am găsit preţuri mult mai accesibile decât la agenţiile la care obişnuiam să merg. Îmi calculez singură, în funcţie de destinaţie, comand online şi aştept să-mi fie livrată asigurarea, fără a mai pierde timp, ca să merg la un biroul de asigurări. Viaţa e simplă în anul 2011.

Mă uitam la asigurările din România, ca să compar puţin preţurile- şi am găsit un RCA Ieftin. Mie îmi dau încredere companiile care promit lucruri mari şi nu doar aşa, cu publicitatea- ci prin acele mesaje, “îţi returnăm banii sau diferenţa dacă găseşti un preţ mai mic decât îţi promitem noi.” Din punctul meu de vedere, asta presupune, nu doar un preţ bun, ci şi o echipă de oameni care verifică, în permanenţă, calitatea serviciilor lor.

Bine, o să zici, cine are timp să caute preţurile şi să le compare- cine stă să verifice dacă într-adevăr au făcut o afacere bună? Get a free qoute- cum ar zice englezul şi, cu tot respectul meu, mă bucur că se practică şi în România. Fără mască, cum s-ar spune.

Pe acelaşi site, RCA Ieftin, am găsit această metodă, citez: “In doar 3 minute afli tarifele de la toate societatile de asigurari din Romania si poti alege, garantat, cel mai ieftin RCA din TARA!” Nu vi se pare cel mai corect aşa? Adică, dacă mă asiguri că ai asigurarea cea mai ieftină şi îmi dai şi posibilitatea să verific, m-ai convins.

În România, din câte ştiu eu, din propria experienţă, dar şi a celor pe care îi cunosc, oamenii tind să facă lucrurile din auzite- repar maşina la atelierul X, spăl maşina la spălătoria Z, asigur maşina unde şi-a asigurat nea Nică Dacia, că mi-a zis el că e mai ieftin. Mai cred, cu desăvârşire că, există produse ieftine, servicii bune, asta pentru că companiile îşi doresc clienţi (indiferent dacă vorbim de asigurări RCA, telefonie mobilă sau branduri), dar, din păcate pentru mulţi, nu există mere mălăieţe, înţelegeţi?

RCA Ieftin îţi oferă transport gratuit, pentru livrarea poliţei, te sună ei, pentru consultanţă, îţi trimit o copie temporară, până primeşti originalul, iar asta după ce ţi-au pus la dispoziţie şi celelalte preţuri. Tu trebuie doar să alegi. Simplu ca bună ziua. Asigurat din toate punctele de vedere.

One thought on “Tu te asiguri că ai cea mai bună asigurare?

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s