Spune-mi cum te numeşti, ca să ştiu ce probleme ai…

Din cartea Bathroom Reader, de Uncle John’s- momentan transformată în Bedroom reader, by me- am scos câteva lucruri interesante (care te-ar ţine o veşnicie în baie, indiferent dacă ai treabă sau nu). M-a captat, aseară, capitolul Mistaken Identity, unde se dă, drept exemplu, numele a trei persoane, care au fost confundate cu alte persoane, ce aveau, desigur, acelaşi nume. Nasty!

Slobodan Dan Milosovic, englez, locuitor al oraşului Londra, din 1980, a fost confundat cu fostul preşedinte al Serbiei, Slobodan Milosevic. În timpul războiului din Kosovo, reporterii din Anglia l-au hărţuit pe englez şi pe vecinii acestuia, făcând asocieri greşite între el şi adevăratul Milosevic. Într-un final, a fost nevoie de intervenţia ex-preşedintelui, ca lucrurile să se oprească. Nici nu vreau să mă gândesc la un Băsescu!

Kevin Moore– un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Florida, a fost hărţuit de o femeie, pe nume Anne Victoria Moore, sub pretextul că ar fi fostul ei soţ, un alt Kevin Moore. Timp de 8 luni, femeia a înaintat, pe căi legale, procese împotriva lui, prin care îşi reclama drepturile asuprea proprietăţii şi a conturilor lui bancare. Mai mult de atât, l-a dat în judecată pentru că nu a plătit alocaţia copiilor. A continuat să facă asta, deşi agenţiile guvernamentale au informat-o că acest Kevin e cu 11 ani mai în vârstă şi cu 10 cm mai scund. Mi-aş dori să mă cheme ca pe fosta soţie a unui miliardar, fără contract prenupţial.

Lui Wayne Kelly, din California, i-a fost furat portofelul. Hoţul, după ce a fost prins, în urma mai multor jafuri, a pretins că se numeşte Wayne Kelly. În cele din urmă, păgubitul a sfârşit prin a avea un dosar penal de toată frumuseţea- furt, agresiune fizică şi verbală, tulburarea liniştii publice. Nu doar că şi-a pierdut portofelul, dar în perioada 1991-1995, nu s-a putut angaja, sub pretextul că dosarul lui apărea în cazierul juridic, iar angajatorii nu îşi doreau o persoană cu astfel de probleme. Momentan, Wayne Kelly are asupra sa un document care confirmă faptul că nu are un dosar penal, asta pentru că, dosarul lui nu poate fi şters din sistem, până când falsul Kelly va fi găsit.

Va continua…

2 thoughts on “Spune-mi cum te numeşti, ca să ştiu ce probleme ai…

  1. Daca vrei sa citesti mai multe despre coincidente, iti recomand “Coincidenta sau hazard?” de Martin Plimmer & Brian King 🙂

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s