Bazar englezesc

Ade, proprietarul la care stau în chirie, colecţionează cutii din lemn, prelucrate manual, vase din sticlă, discuri, genţi, tablouri, cărţi, rame de fotografii şi cam tot ce e vechi, dar deosebit. Deşi locuiesc deja de două luni aici, încă mai sunt locuri şi obiecte în casă care mă surprind.

Majoritatea lucrurilor sunt cumpărate de la Market- un spaţiu în aer liber, cu tarabe înşirate, unde oamenii, pe lângă lucrurile pe care le vând (vechi sau noi), îţi vând şi poveşti- fie despre obiectul în sine, fie despre viaţa lor.

Am vizitat, recent, marketul din Cheltenham, oraş aflat la aproximativ o oră de condus faţă de Birmingham. Ca să găseşti lucruri interesante, trebuie să ajungi acolo la prima oră, când vânzătorii nici nu apucă să îşi înşire marfa.

Haine, obiecte de artă, aparate de fotografiat vechi, fotografii, bilete de la meciuri de fotbal, monezi, cutii de bijuterii, vase, oglinzi, ziare, bijuterii şi cam tot ce te poate trăsni mintea sau ce se poate găsi în podurile caselor englezeşti. Preţurile? De nimic- probabil plăteşti cu timpul pe care îl dăruieşti, în timp ce admiri marfa.

Data viitoare când merg, cu siguranţa îmi achiziţionez o cutie de bijuterii, o ramă foto, nişte cărţi de citit, o lampă de iluminat şi, cel mai probabil, mult spirit englezesc.

Advertisements

10 thoughts on “Bazar englezesc

  1. La noi în bazare sau târguri de vechituri, găsești astfel de lucruri numai dacă e unul special de antichități. Cele uzuale sunt… pline de fierătanii…

  2. Clar nu se compară bazarul englezesc cu ce întâlnești la noi pe lângă târguri 🙂 Și când are loc câte un bazar de lucruri mai vechi sunt scumpe de nu te atingi de ele 😀

  3. daca iti plac chestiile astea cand ajungi in Londra trebuie sa mergi pe Portobello Market,deci nu am vazut stadute mai frumoase pline de ‘vechituri’ ;nu te plictisesti si-ti doresti sa le cumperi pe toate!

  4. iubirea asta pentru antichitati si chestii quirky e specifica lor. ma bucur cel putin ca berlinul tot e plin de marketuri de tipul asta si mereu e o placere sa le cercetez.

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s