Plictisitori, nu plictisiţi…

Mă întrebam ieri, de ce oamenii nu pot să fie, la fel de fericiţi-nebuni-plini de aventură, precum sunt în primele luni de relaţie? De ce, atunci, la început, pot să facă sex de trei ori pe zi, pot să gătească împreună, pot să se uite la film, unul în braţele celuilalt, pot să nu se certe, deşi există probleme (în viaţa fiecăruia).

De ce, atunci, pot să-şi spună orice, fără jenă, fără reţineri; de ce, mai ales, pot să-şi spună lucruri frumoase, pot să se alinte, pot să se privească cu poftă. De ce, oamenii, deşi se trezesc împreună, nu se mai caută prin pat, ca să mai moţăiască în braţele calde sau reci ale celuilalt, spunându-şi bună dimineaţa? 

Ştiu că, la un moment dat, intervine obişnuinţa, monotonia, dar de ce nu ne obişnuim cu lucrurile frumoase, ca să ne facem din ele o rutină zilnică? Suntem atât de plictisitori încât nici lucrurile frumoase nu ne mai mulţumesc, iar în aceste condiţii, merităm concediile scurte şi vacanţele puţine.

Advertisements

9 thoughts on “Plictisitori, nu plictisiţi…

 1. hmmm…aici sunt multe de spus…eu cred ca cel mai mare dusman este ne-comunicarea…si se strang…se strang…se strang…

 2. noutatea mereu e o ispita care depaseste pe multi indivizi aflati in relatii construite si subrezite prin fel de fel de cauze voite sau nu. cauzele sunt multiple, ele insa nu-s de nedepasit, doar fermitatea, lipsa de implicare, nepasarea pentru ce se va pierde chiar stiindu-se ce se va pierde, fac din relatiile astea ceva perisabil la al caror astfel de statut au complotat cu buna stiinta.

 3. poate pentru ca la inceput nu te deranjeaza faptul ca sa se scarpina in cur de fata cu tine, cum nici pe el nu il deranjeaza ca nu iti tace gura si ca timpul pe care il dedici lasatului capacului de WC jos e semnificativ mai scurt decat orele de cearta si bataie la cap care le indura in schimb. Zic si eu. Relatiile sunt pentru oameni batrani, ca sa fie siguri ca vor primi sex si cand vor fi parosi, grasi si urat mirositori.

  • “Relatiile sunt pentru oameni batrani, ca sa fie siguri ca vor primi sex si cand vor fi parosi, grasi si urat mirositori.”- cred că trebuia spus invers: “relațiile sunt pentru oameni păroși, grași și urât mirositori, ca să fie siguri că vor primi sex când vor fi bătrâni.” Deși eu cred că bătrânilor de 60-80 de ani nu le mai stă gândul la sex 🙂

 4. Relatiile sunt pentru oameni batrani, ca sa fie siguri ca vor primi sex si cand vor fi parosi, grasi si urat mirositori.” … si tu stii asta pentru ca te-ai uitat prin gaura cheii la usa dormitorului bunicilor tai care au 70+ ani, nu? sau te pomeni ca nu poti dormi noaptea deoarece auzi ore-ntregi zgomotele specifice actului sexual venind din dormitorul lor? mda, si noi astia mai tineri punem botu’ cand ii vedem cu carje, le dam locul nostru in mijloacele de transport in comun, ii lasam in fata la cozi, etc. … iar ei, noaptea, dau lectii “artistilor” din filmele porno.

 5. dacă găseşti persoana potrivită, cred eu, poţi să faci aceste lucruri frumoase despre care vorbeai şi după 10 ani de relaţie.

 6. Si eu ma intrebam cum este posibil sa uiti cat il iubesti pe cel de langa tine si cum ne reamintim asta doar in momentele grele, in momentele cand avem nevoie de el sa ne fie alaturi. De ce nu cautam mereu sa fim alaturi de celalalt asa cum am fost pe vremea cand nu ne faceam griji de genul: cu ce platim lumina, intretinerea, ce mananca copilul…

 7. Sentimentele se estompeaza in timp, nu e posibil sa fie mereu ca in primii cativa ani :). Nu cred pe nimeni care afirma asta.
  Parerea mea este ca dragostea e un lucru de inceput, e ceea ce impulsioneaza indivizii sa se implice intr-o relatie. Cuplul pe mai departe…vine din nevoia de a obtine o stabilitate, de a convietui.
  Societatea a creat acest model, simturile noastre sunt aceleasi…mereu in cautare de altceva. Dar suntem subjugati unor restrictii ce trec drept lucruri “firesti” in lumea secolului curent.
  Ma tem ca privim la scara mare intregul fenomen…gaseste-ti jumatatea, intemeiaza-ti o familie, traieste, obisnuieste-te, mori…crezand ca asta e rostul.

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s