La vida loca

Daca nu stiati, romanii si bulgarii nu au drept deplin de munca in Anglia. Exista niste conditii, iar din cauza asta, e mai greu sa te angajezi. Pana acum am lucrat la un magazin de bijuterii, unde faceam si munca de birou. Seful de acolo m-a recomandat pentru acest job, full-time, intr-un restaurant cu specific mexican.

Nu stiu ce i-a zis si cat de prea mult m-a laudat, dar va spun ca, desi n-am experienta de chelnerita, n-am muncit niciodata intr-un restaurant sau bar, turcul m-a facut responsabila de casa de bani, pentru ca sunt singura in care are incredere, m-a pus in front, pentru ca am fatza de “bine ati venit” si trebuie sa am grija ca aud si vad totul, iar asta, din prima zi.

Bineinteles, cand vin clienti rusi, trebuie sa vorbesc cu ei in rusa, cand vin romani, trebuie sa vorbesc cu ei in romana. In rest, trebuie sa zambesc frumos, sa-i fac pe clienti sa-mi soarba din gropitele din obraji. Ce ti-e si cu lumea asta… Trebuie sa fur meserie de la barman, sa invat sa fac cocktailuri, ca sa fiu multi skills.

Daca sunt invitata la restaurant, de clienti, le raspund ca sunt deja la restaurant. Daca imi cer numarul de telefon, la dau numarul de aici. Daca vreau sa scriu pe blog, am tot timpul din lume. Bucatarul sef ma alinta cu specialitati. Baietii nu ma lasa sa fac nimic, seful ma considera de incredere… Ce altceva as putea sa-mi mai doresc?

Advertisements

16 thoughts on “La vida loca

  1. E tare faza: restaurant cu specific mexican, patron turc si roman la bani. De ceva timp am observat un lucru, inainte ghiaurii de romani nu erau chiar prietenii turcilor dar de cand noi am patruns pe teritoriul lor prin cereri turistice, vanzare/cumparare de aur si fotbal totul s-a schimbat. Ei fac orice sa atraga cumparatori romani asa si acum, ai avut noroc. Felicitari pentru noul job si sa ne dai si noua ceva de papa de acolo

  2. Tare bucuroasa-s pentru tine! Tot asa sa-ti mearga. De fapt nu tot asa, ci de 20 de ori mai bine!:)

    PS- cand vin in Scotia, poate-mi oferi o tura de Londra:P

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s