Am decis, ma mut…

M-am mutat de atatea ori. De acasa in alta tara straina. Din camere de camin, in alte camere de camin. Cu chirie, fara chirie. Camin. Alt oras. In fiecare an, alte mutari, alte bagaje, alti pereti, alt pat, alte geamuri. Imi place stabilitatea, atat in viata personala, cat si la munca, sa zicem.

Vreau sa am o camera pe care sa o decorez, stiind ca e a mea. Vreau sa am un pat care scartie pentru ca e vechi, nu pentru ca au dormit atatia altii in el, iar eu, inca una din persoanele pasagere. Am obosit de bagaje, de lucruri puse mereu la indemana, in cazul in care trebuie sa plec. Ma gandesc uneori, cand imi cumpar cate ceva, ca n-ar trebui sa am prea multe, ca sa nu-mi fie greu, cand ma mut.

Stiu ca aici, in Wolverhampton, care e la jumatate de ora de Birmingham, nu e ceva permanent, poate si de aceea mi-a fost frica de schimbari. Fiind insa o sansa buna, care ma scapa de grija banilor, n-am putut sa refuz, cheltuielile nu se platesc de la sine, stiti si voi. Ma gandeam cum o sa-mi platesc chiria, luna viitoare, dar s-a rezolvat acum totul, de la sine.

Multumesc parintilor pentru ca m-au facut frumusica, desteptica, cumintica, descurcareata si lipicioasa oamenilor. Am folosit diminutivele, ca sa vedeti ca n-au uitat nici de modestie. Abia astept sa ajung acasa, miercuri, sa-i fac mamei o surpriza de ziua ei.

O sa fie o perioada grea. E un job full-time. Abia o sa am timp de mine, ca sa nu mai zic de altii, dar asa e cel mai bine- o sa am mintea ocupata, o sa imi fie mai usor sa uit si sa trec peste perioadele urate din viata mea, pe care le am si eu, pe langa restul lucrurilor frumoase- nu se poate altfel, cred.

Nu stiu daca sunt rugaciunile mamei sau sperantele tatei, dar in ultima vreme am avut parte de multe-multe lucruri bune si sunt multumitoare pentru tot ce mi s-a intamplat si pentru toti oamenii noi pe care i-am cunoscut, chiar si pentru cei care m-au dezamagit. Uneori ai nevoie de asta, ca sa te inveti minte sa n-ai incredere in altii mai mult decat in tine.

12 thoughts on “Am decis, ma mut…

 1. Cred că te așteptai la asta când te-ai mutat acolo, Grepf – adică să nu fie totul roz. Dar lasă, timpul va face ca lucrurile să fie cât mai bune pentru tine, sunt sigură de asta. 🙂 Începutul e greu …

 2. Mult succes în toate Grape :* Nici mie nu-mi plac mutările și prefer stabilitatea, să știu că stau într-un loc și atât. Din păcate uneori viața are altă părere.

 3. Viata e rogvaiv.
  >:D<
  Numai bine mamei tale si alor tai.
  Aterizare lina si nu uita, zambeste, maine poate sa fie mai greu sau poti ramane fara dantura.

 4. M-am ars atat de bine incat acum,dupa “ceva” ani,am inteles ca…intai eu si apoi ceilalti..

 5. mariano,nuesti moldoveanca ai trasaturi de ucraineanca.la ce eseu ai postat baiatul si cu fata in chiloti tetra si cu palma dreapta afundata in fesa ta[?]stanga?una din pozele cele mai reusite

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s