Să fugi maică, ca de dracu’

Evit bărbaţii cu probleme. Acest articol, deşi pare lung, este despre aceşti bărbaţi. Ura!Ura!

1. Acei tipi care sunt frustraţi de felul în care arată, fie pentru că au burtă, fie pentru că nu sunt înalţi şi cine mai ştie ce alte complexe mai au, de te doare mintea de femeie complicată wanna be (not). Bărbaţi care, complexaţi fiind, o să încerce să te aducă la acelaşi nivel cu ei, ba că eşti prea slabă, de nu te-au hrănit ai tăi, ba că eşti prea grasă, de n-ai voie să mănânci ciocolata pe care ţi-o dă de 8 Martie, ba că nu eşti blondă sau brunetă, de parcă a avut ochelari de cal atunci când te-a văzut prima oară şi s-a gândit să te invite la întâlnire, după aceea.

N-am înţeles, d’le, dacă vă plac femeile alea sexoase, sau blondele, sau brunetele, sau manechinele, sau gospodinele- de ce, Doamne iartă-mă, nu vă combinaţi cu una după placul vostru, că aveţi, Slava Domnlui, de unde alege. Da voi vreţi şi frumoasă, şi deşteaptă, şi cuminte, şi perversă, şi gospodină, şi aranjată şi, dacă tot nu se poate, măcar să aveţi câteva, ca să fiţi şi voi fericiţi şi împliniţi, la anul şi la mulţi ani.

2. Acei tipi care îţi vin cu povestea aia, cum că toate femeile sunt nişte curve doar pentru că ultima lui iubită l-a înşelat, după spusele lui, căci, după spusele tale, la câteva luni de relaţie, îţi cam dai seama cum a stat treaba defapt. Ăla de te stresează să nu ieşi, să nu faci, să nu vorbeşti cu X, să nu care cumva să te combini în autobuz, când vii moartă de oboseală de la muncă. Ăluia care trebuie să îi demonstrezi non-stop unde eşti şi ce faci pentru că, vezi tu, el, sărăcuţul, a suferit o traumă.

Descoperi după aceea că, în timp ce tu stateai ca fraiera acasă, cu telefonul mereu pe lângă tine, ca să răspunzi asemeni navelor lansate de NASA, ca să nu-şi facă iubiţelul vre-o idee greşită, că el se băga în seamă cu toate fetele dipuse să nu fie chiar aşa ca tine, pentru că nu dau 2 bani pe ce crede un băiat, atâta timp cât ele sunt scoase în oraş, curtate şi restul ce o mai fi rezervat pentru celelalte femei din viaţa lui.

3. Misoginii. Misoginii sunt asemeni piţipoancelor numai că, în loc de bot roz, au creierul mic cât o barabulă plantată în gheţarii din Antarctica, iar din cauza asta, au impresia că ei gândesc lucrurile la rece. Ăştia sunt cei mai răi. O combinaţie dintre prima categorie şi a doua. Adică bărbaţi complexaţi de faptul că femeile, toate nişte curve incompetente, ar putea fi mai bune decât ei.

Lor trebuie să le demonstrezi şi că eşti femeie la locul tău, deşi în general, tot o paraşută o să fii, dar şi că ştii să speli, calci, găteşti, faci curat, să îţi rezolvi singură treburile; nu ceri bani, nu te duce cu maşina, că nu ţi-e taximetrist; nu-ţi cumpără flori, că el nu e fraier; nu-şi pune poză cu tine la avatar şi profil, că el nu e fraier, din nou; nu-ţi spune prea des ce simte pentru tine pentru că, dacă tot te crezi aşa de superioară speciei lui, de bărbat misogin, ar trebui să îţi dai seama dacă te iubeşte sau nu dă două parale pe tine, pe care oricum nu le dă.

4. Băiatul mamei. Băiatul alintat şi crescut cu ideea că, de când ţine el minte gustul mâncării, femeie trebuie să ştie să gătească excelent, fără să greşească. Băiatul pentru care mama a călcat cămăşile şi pantalonii la dungă fixă, de putea să aterizeze Tarom sau Wizzair direct pe el. Bărbatul care a crescut cu ideea că nici o femeie nu e bună pentru el şi nu înţelege de ce îl strezezi cu însurătoarea, când e clar, tu nu ştii să faci nimic din ce poate maică-sa, iar faptul că are peste 30 de ani nu reprezintă un motiv, căci mama lui nu are nevoie de nepoţi, atâta timp cât îl are pe el, odorul mamei, odor.

5. Geloşii. Geloşii sunt un pic diferiţi de tipii de la punctul 2. Ăştia nu au, neapărat, o experienţă în care au fost trădaţi. Adică, nici n-au fost la război, nici pace n-au avut. Ei au mereu impresia că te machiezi pentru altul. Toţi prietenii tăi, colegii de muncă, inclusiv şeful, au ceva cu tine. Vrea să ştie parola la messenger. Nu ai voie să ai Facebook pentru că el nu suportă când îţi dau alţii Like, asta dacă apuci în vecii-vecilor să dai add cuiva.

Îţi verifică telefonul şi, dacă nu ştie a cui e numărul care te-a sunat la ora 16.35, te părăseşte, clar fiind că l-ai înşelat. Orice spui, este în defavoarea ta. Nu poate să stea prea mult în postura de cel care te-a părăsit pentru că, nu concepe faptul că tu l-ai putea crede că te-a părăsit, iar în consecinţă, te-ai duce cu altul. Îţi cere explicaţii. Nu te crede, drept urmare, te aşteaptă verificări şi mai intense. Să-i dai lui, telefonul, dacă se poate. Să-l faci secretară, GPS sau orice alt dispozitiv, câine mirositor de bărbat străin.

6. Bărbaţii violenţi. Ăla de te face în toate felurile, de te bucuri când te compară cu fosta, ţi se pare că sună mai uman, având în vedere că până atunci te-a făcut în toate denumirile din cartea de Biologie, capitolul Zoologie. Bărbatul care te bruschează, împinge, trage, eventual şi neapărat, te şi loveşte. Motivul? Că n-ai răspuns la telefon, că nu-i mâncarea nici rece, nici caldă, ca în poveşti şi nici tu Frumoasa Adormită nu mai eşti. Că i-ai răspuns pe nu ştiu ce ton, iar nervişorii lui de bărbat feroce fac spume de bere stricată.

Tip de bărbat pe care, dacă l-ai suportat mai mult de un an, Ministerul Apărării Naţionale ar trebui să îţi dea brevet, precum că ai făcut armata şi pot să te trimită direct în Irak, cu trupele speciale. Bărbat care aşteaptă să îi arăţi vânătaia, ca să te creadă că te-a lovit, altfel nu eşti decât o alintata din aia, crescută în puf de părinţi. Dacă îi arăţi, eventual, şi pecetea loviturii, e pentru că ai meritat-o, iar el, judecătorul tuturor lucrurilor bune şi rele, are voie să ţi-o aplice.

7. Deşteptul lumii, buricul pământului, şoferul lui personal şi proprietar de un rând de chei, pardon, două- cu cele de la maşină. Bărbatul care te scoate în oraş, după ce şi-a spălat maşina, ca să pară mai nouă şi care, înainte de întâlnirea cu tine, şi-a verificat freza în oglinda retrovizoare, făcându-se că se uită la trafic, ca să nu fie confundat cu o gagică. Acel tip de bărbat care pune accent pe cuvintele: maşina mea, casa mea, banii mei. Ordinea nu contează, atâta timp cât înţelegi că toate astea îi aparţin. Sunt ale lui. Înţelegi?

Trebuie să cazi pe spate din cauza asta şi să rămâi acolo, nu pentru că el are toate aceste lucruri minunate, ci pentru că el, în sinea lui, este o minunte. Desigur, ai să fii mereu o materialistă, de aceea, ca si lecţie pentru asta, el n-o să-ţi fie taximetrist şi, dacă te deranjează că el nu vrea să te ducă cu maşina, când ai nevoie urgent, îţi faci bagajele şi pleci din casa lui.

Pun punct acestui articol, menţionând că nu sunt nici emancipată, nici anti-bărbaţi, nici pro-femei. Eu cred în oameni educaţi, cu bun simţ şi maturi, dincolo de sexul din pantaloni sau dormitor. Cobor, uneori, din bula mea optimistă, nu pentru a fi pesimistă, ci pentru a fi realistă. Casc ochii, cum ar spune mama. Sunt bărbaţi care ar trebui să te ducă la altar şi te conduc spre şanţ, dacă n-ai grijă. Şcadâm-şcadâm, călăreţ fără cap, pe cal fără jăratec.

Advertisements

26 thoughts on “Să fugi maică, ca de dracu’

 1. e un subiect bun dar pot sa iti spun ceva chiar nu te pricepi la barbati posteaza alt subiect despre PLANTATIILE DE CARTOFI DIN ANTARTICA SAU ORICE ALT SUBIECT LA CARE TE PRICEPI MAI BINE O ZI BUNA .SI SUCCES IN CONTINUARE

  • Draga madi, spune-ne atunci tu, adevarul despre barbati, sau mai bine, fa-ti un blog si scrie acolo 😉

 2. am cunoscut baieti cu complexe ca au burta ca nu sunt inalti dar niciodata vreunul din ei nu a insinuat macar ca eu sa schimb ceva in aspectul.dimpotriva ….iar unii din ei au incercat sa schimbe ce pot ,fizic,la ei

 3. Am citit momentan doar titlul si prima fraza.. si mentionez ca asta se poate aplica evident si la fete :mrgreen:

 4. Zic ei cum ca toate sunt curve dupa inselat ?

  De parca voi n-ati spune ca e porc si cate si mai cate.. sau chiar si fazele ca nu mai vreti barbati ca toti sunt la fel 😆

  Astea’s impresii de moment care peste un timp vor cadea la fel de usor cum au si venit. Cand esti frustrat/a, mai scoti si d-alea evident..

 5. Cat despre misoginism.. (mai) orice barbat are o doza mai mica sau mai mare de misoginism in el. Problema mare e cand doza la el e MARE!

 6. “Băiatul mamei. Băiatul alintat şi crescut cu ideea că, de când ţine el minte gustul mâncării, femeie trebuie să ştie să gătească excelent, fără să greşească.”

  Sunt si fetitele lu`tata.. O GRAMADA!

  Si-am pus asta in ghilimele caci chiar si pe asta o mai au si ele.. in caz ca ta-so e bun in ale gatitului.

 7. N-o sa mai argumentez si altele si-o sa inchei cu.. multe din ce-ai scris tu pot trece cu o mare lejeritate si la fete.

  Te inteleg pe-o parte ca ai scris doar de barbati, ca deh, esti fata/femeie.. dar eu ca’s barbat, imi permit sa pun si cealalta parte si astfel sa nu para cineva mai breaz.

  Cat despre faza ta cu pro.. 1data ce ai scris doar un post ce ataca doar barbatii, normal ca e cam aiurea.

 8. Si-acum ma astept sa curga cu o gramada de fete.. mai mult sau mai putin feministe.. care evident vor zice ca-ti adora postul si e foarte true :mrgreen:

  Nu zic ca n-ar fi.. dar la asta ma astept si daca nu va fi in scris, macar in gand asa va fi.

  Razboiul sexelor niciodata nu va inceta..

  si mai inchei cu: Make love, not war!

 9. Şcadâm-şcadâm, călăreţ fără cap, pe cal fără jăratec…. da ma, asa ii:P
  nah si ca femeia iti aduce raiul sau iadul in casa si aia e valabil da si baietii in loc sa te duca la altar duc femeia in santuri 😛

 10. tot ceea ce ai scris se referă şi la fete… ca răspuns la acest articol, o să vin şi eu cu un articol despre fetele/domnişoarele/femeile/ curvele din ziua de azi…

 11. @toti cei revoltati…daca ati citi mai cu atentie ati vedea ca e vorba de “cei cu probleme”, asta nu inseamna ca asa sunt toti, e vorba de o minoritate. Nu scrie nicaieri: “Barbatii se incadreaza intr-una din urmatoarele categorii”. La fel de bine exista si femei cu probleme “fata lu’ tati” “femeia prea-feminista” , “femeia lenesa”, “femeia barbat” “femeia maimuta” etc etc. Asta nu inseamna ca toate femeile se incadreaza musai in vreun “departament”, nici pe departe…
  Deci, sa nu fim rai! Ca nici noi nu putem fara voi, si nici voi fara noi… 🙂 O zi minunata tuturor! 🙂

 12. hmm … poveste-ai veche de cand lumea: ilenuta il astepta pe fat frumos, fat frumos o cauta pe ileana cosanzeana … castigator clar: balaurul! :))

 13. autoarea eseului a luat doar caracterele extreme.si sunt convins ca n’a trebuit sa se intalneasca cu foarte multi barbati pt a-i descrie.dar sunt atatea tinere femei care ii scriu despre viata cu barbatii lor intalniti.in unele cazuri le deduci caracterul numai din felul cum vorbeste, despre ce vorbeste, cum se imbraca ,dupa gesturi. oricum,grapefruit ar trebui sa inteleaga ca 50%sunt non inteligenti ca vreo 30%sunt mediocri si doar 20%=inteligenti si f inteligenti[la fel si femeile]{veziGauss}.ti pup dulci*

 14. Lusio are dreptate…unele lucruri din cele scrise de tine se pot aplica lejer si la fete, din pacate :(. Acum asta e, nu are rost sa ne mai criticam unii pe altii… stii vorba aia: nimeni nu va castiga niciodata razboiul sexelor – se coalizeaza mult prea mult cu inamicul! :))

 15. Interesant articol! Dar totusi ca reprezentant al baietilor mai mari nu pot sa nu remarc ca o oarecare doza din fiecare “problema” exista in orice barbat. Si mi se pare parca mai corect spus defect (care poate fi remediat sau macar temperat) decat problema care suna ca o sentinta clara si irevocabila. A, si chiar mi-ar placea sa stiu unde si daca intr-adevar exista un barbat fara niciuna din trasaturile de mai sus (eventual poate cunoaste cineva din cititoarele tale o astfel de raritate :P)

 16. cand iti tugui buzele pt pupat,dispar gropitele. apropo,pt ce iti trebuie tie bani multi?te-au facut parintii dulcica,frumusica,inteligentica; oricand gasesti unul avut care sa-ti placa si care sa se lipeasca de tine pe veci.

 17. cred ca ar trebui sa scrii un articol despre barbatii pe care vrei sa ii intalnesti…toate categoriile pe care le-ai descris mai sus nu merita osteneala:D
  Succesuri!

 18. Bineînțeles că la un articol despre ”sexe”, sar ”sexele”. Indiferent de care sexe e vorba. 🙂 Of, of. Pe de altă parte, mie mi-a plăcut ce-ai scris, am întâlnit câteva specimene ( nu pe toate, desigur ), dar cred că lumea nu înțelege că ai satirizat aceste excepții de bărbați, nu le-ai dat în cap. Și da, oricând se poate scrie opusul despre fete, nu-i nici o problemă. Ierbi verzi și buruieni, ce ?

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s