Sfârşitul tău de capitol, începutul meu de viaţă

Pentru mine, ieri, situaţia s-a schimbat la 360 de grade. Cuvintele din cerul gurii, cândva sentimente, s-au înghiţit în sec şi nu vor mai fi rostite niciodată, chiar dacă, undeva în mine, aciditatea lor o să mă doară.

Îţi doreşte uneori, cum se întâmplă prin filme, ca atunci când te doare, să leşini- ca să nu mai simţi nimic, să te trezeşti şi să nu mai simţi nimic. În realitate, te doare în piep, de nu poţi să respiri şi ţi se strânge stomacul pe când tu, trup şi suflet, te desfaci în milioane de bucăţi.

E doar un moment, asemănător serpilor, când îşi reînoiesc pielea. Te zvârcoleşti în propriul trup, laşi ce e vechi în urmă şi te bucuri de un nou capitol din viaţa ta, dintr-o carte nouă, nu din continuarea celei vechi.

“-You are smart and lucky, at the beginning of a new chapter in your life, so do not dare to be sad.” Şi are dreptate. Am prieteni care îmi trimit astfel de mesaje la ora 8 dimineaţa, am oameni în jurul meu, care mă iubesc şi am, în faţă, momente de bucurie de care sunt conştientă.

În momentul acela de durere, conştientizezi că, doar aşa ai putea să devii mai puternică, chiar dacă plângi, îţi devii propriul erou pentru că alegi să nu mai lupţi într-o bătălie care nu se merită, pentru că nu tu, ci alţii sunt laşi, alţii sunt trădători…

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win. ~Gandhi (Via Cris)

Advertisements

6 thoughts on “Sfârşitul tău de capitol, începutul meu de viaţă

  1. Cunosc asa stare, de fapt toate ni se intimpla atunci cind ne asteptam mai putin – si bune si rele. Dar pina la urma -> even an End has a Start.

    • Să zicem că situaţia s-a schimbat la 360, acelaşi lucru însemnând că, mi-e indiferentă schimbarea, iar eu m-am schimbat la 180, ceea ce e mai important.

    • totusi, o intoarcere cu 180 grade duce la deplasarea in sens opus fata de sensul anterior, deci se merge “inapoi” (in trecut?…. nu, pur si simplu spre un loc prin care am mai fost); intoarcerea cu 360 grade e doar o mica pauza in “excursia cotidiana”, fara a renunta la deplasarea spre sensul propus; “atacam” provocarea dupa un mic moment de concentrare si de evaluare a situatiei, imprejurarilor, resurselor etc.

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s