Invitaţie la cină

Intenţionez să mă mut, singură. E greu să mergi mai departe cu viaţa ta când locuieşti împreună cu fostul iubit, oricât de prieteni n-aţi vrea să rămâneţi. Ieri am fost să văd 2 case şi m-am îndrăgostit de casa unor profesori- au cărţi peste tot, o grădină frumoasă, iar viitoarea mea cameră e foarte primitoare.

Ade e profesor de arte, iar soţia lui, predă cursuri de contabilitate. În seara asta m-au invitat la cină, ca să ne cunoaştem mai bine. Un gest rar întâlnit la englezi, ei fiind mai distanţi cu oamenii, în general. Au în jur de 45-50 de ani, dar sunt foarte comici şi plini de viaţă. Mi-au spus că le place să călătorească şi, dacă îmi doresc să cunosc Anglia mai bine, pot să merg oricând cu ei, în locurile pe care le vizitează.

O să învăţ atât de multe în această nouă experienţă: o să am ocazia să exersez limba engleză şi accentul britanic; o să călătoresc; o să învăţ lucruri necesare, legate de contabilitate şi actele necesare mie; o să am acces direct la cultura şi tradiţia lor; o să am camera mea şi linişte; un hamac în grădină şi o bibliotecă de savurat.

Mi-au spus că sunt o persoană caldă şi că e unul dintre motivele pentru care m-au plăcut şi m-ar dori ca chiriaşă în casa lor. Nu au copii şi cred că o să se ataşeze de mine, iar eu de ei. Sunt convinsă că de acolo o să pornească multe poveşti pe care o să le împărtăşesc, bineînţeles, cu voi. Sunt fericită. Sunt un om extrem de norocos, poate şi prin felul de a fi, de aceea n-am să mai permit nimănui să schimbe asta. Sunt fericită. Grapefruits e fericită!

Advertisements

14 thoughts on “Invitaţie la cină

  • şi eeeeeeeeeeeeeeeeeu ! ( mai mult mi-l doresc pentru Ciupa, recunosc) , dar mai ales pe cărţile aleaaaaaa. ( insert here bălpşenie prelinsă pe tastatură de “poftă” de carte :mrgreen: )

 1. e bine…iti viata in mainile tale, cu adevarat !
  ai razbatut mereu, inca de la 14 ani, de cand ai venit, singura, in Romania…
  o sa (si o sa-ti)fie bine…meriti asta !
  sa ai parte de tot ce-i mai bun !!! 🙂

 2. Te admir… te citesc cu placere si ma minunez de puterea ta. Iar dak totusi iti cade moralul, aminteste-ti cit de apreciata esti 🙂 , dincolo de intimplari sau situatii)

 3. Zi-mi, au și un șemineu drăguț unde să citești o carte în frigurosul decembrie? Dacă da ai ajuns în Paradisul de pe pământ :))

 4. Poate ne iei si pe noi sa vizitam Anglia. nu de alta dar sa aiba cine sa itzi faca poze frumoase 🙂

 5. Stii cat de mult ma bucur pentru decizia luata! Voi vedea deacuma-ncolo un grapefruit de care tare tare taaare dor imi era. 🙂 :*

 6. […] mine!” Era un batran cel care vorbise. Iubirea se simti atat de recunoscatoare si plina de bucurie incat uita sa il intrebe pe batran cum il cheama. Cand sosira pe tarm, batranul pleca. Iubirea isi […]

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s