Vorbeşte, nevastă

Ţi s-a întâmplat să ai gânduri care nu-ţi dau pace, dar să nu le poţi împărtăşi cu partenerul? Fie pentru a te proteja, fie pentru a-l proteja; din jenă, din frică să nu fii înţeles, din teamă să nu fii interpretat greşit sau pentru că, pur şi simplu, ştii că n-o să te asculte şi, chiar dacă o să te asculte, n-o să te audă, decât superficial.

Nu-mi place când am astfel de gânduri, ca nişte molii flămânde şi încă n-am învăţat, din vechile greşeli, că nu poţi ţine totul în tine, nici dacă te supără doar pe tine, nici dacă supără mai multe persoane, inclusiv iubitul/iubita.

Din păcate astfel de lecţii nu se învaţă individual, când e vorba de cuplu. Bărbaţii însă, vor să vorbim mai puţin, poate pentru că nu ştiu cum să ne rezolve problemele şi, ca să fim sincere, uneori nu e de ajuns să fii doar ascultat, când ceea ce spui necesită şi nişte fapte.

Când termină de ros la gândurile tale, molile se mută de rod din sentimente, din răbdare, din amintiri frumoase, din speranţă şi rămâi, cum rămâne puloverul de lână, cu găuri pe la încheieturi, de scârţâie toată relaţia.

Advertisements

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s