La multi ani, BMW!

Astazi BMW a facut 95 de ani, pam-pam. LA MULTI ANI si cate un BMW pentru toate femeile, daca tot e in ajun de 8 Martie!!!

7 Martie 1916 – Karl Rapp și Gustav Otto își unesc cele două firme, din fuziune rezultând Bayerische Flugzeugwerke AG (Bavarian Aircraft Works). Ulterior firma a devenit Bayerische Motoren Werke, dar data de naștere BMW este consemnată 7 Martie 1916. După cum numele oficial sugerează, BMW a început ca și constructor de avioane, ulterior trecând la motociclete și apoi la automobile. Sigla BMW, ce reprezintă o elice de avion, este de fapt o evoluție a siglei Rapp Mottorenwerke, stilizată cu culorile landului Bavaria alb și albastru pentru a produce efectul de elice.

Prima motocicletă BMW a apărut în 1923, BMW R32, prima motocicleta din lume care avea o furcă telescopică pentru roata din față. În 1927 BMW a fabricat primul automobil, modelul Dixi, un automobil mic după standardele din acea din acea vreme, dotat cu un motor în patru cilindri ce dezvolta 15 CP. Acest automobil nu a fost însă fabricat integral în regie proprie, ci după un patent cumpărat de la Austin Motor Company. BMW a devenit de-a lungul timpului una dintre cele mai notorii mărci de automobile, fiind reprezentativă pentru pasiunea și sportivitatea germană.

Chiar nu stiam povestea si am citit cu interes, macar atat sa stiu despre masinile pe care le accidentez in vise. Felicitari si detinatorilor de BMW, sa le conduceti sanatosi si sa va mearga nemteste!!!

NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!

Advertisements

14 thoughts on “La multi ani, BMW!

  1. Choco, nu iti dori ieftin de la BMW! diminuezi costurile, diminuezi calitatea! ori nu poti avea un BMW equals calitate 😉
    Kinder, mi-ai luat fata cu articolul asta :))

  2. sunt asa de frumoase unele bmw-uri:X:X:X Nu toate,doar unele…femeile ce citesc asta cred ca in mare majoritate iti vor fi recunoscatoare pentru cadoul tau generos:))

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s