Treabă de femei…

Nu e vorba că bărbaţii nu ştiu ce vrem noi, femeile, ci o fac pe proştii, pentru că aşa e mai simplu. Şi noi o facem pe proastele, pentru că ne prefacem, la rândul nostru, că nu ne dăm seama de asta. Diferenţa e că ei au de câştigat, iar noi de pierdut.

Cum să nu-ţi dai seama ce îşi doreşte celălalt, când susţii că îl iubeşti? Când, de-a lungul relaţiei, spui ce te deranjează, ce îţi place, ce nu poţi suporta, ce nu poţi accepta. Dar nu, e mai simplu să nu-ţi pese. Lasă, dacă te iubeşte, te acceptă aşa cum eşti, dacă nu, să îşi găsească pe altul- să vadă ea, că nici alţii nu sunt mai buni.

Şi stai cu frică, dacă o fi adevărat? Nu vreau să generalizez, dar ce s-a întâmplat cu discuţiile: care sunt florile tale preferate? Ce muzică asculţi? Unde ai vrea să călătoreşti? Ce îţi place să găteşti? Ce s-a întâmplat cu importanţa răspunsurilor la aceste întrebări?

Ne luăm un partener, ca un poster de cămin. Să stea frumos lipit pe uşă, să acopere imperfecţiunile. Când nu se mai potriveşte- îl rupem. Punem altul, mai frumos. Bărbaţii au norocul acesta, chior aş spune, că sunt iubiţi. Am impresia, de altfel, că bărbaţii sunt mai doriţi decât femeile- în ciuda siliconului şi botoxului.

Iubăritul ăsta, e treabă de femei. Eu, ca femeie, însă nu mă pricep, zău aşa. Eu ar trebui să mă pricep la spălat vase, la întins rufe. La gătit, la închis gura şi ochii, de fiecare dată când nu-mi convine ceva. După ce pleci, ei rămân cu scuza că nu ştiu ce îşi doresc femeile. Nici eu nu ştiu fizică cuantică. Nu mi-am dat niciodată interesul… Easy.

Advertisements

13 thoughts on “Treabă de femei…

 1. femeile si barbatii care se plang/vaita … o fac degeaba: fiecare si-a ales partenerul, nu i-a fost bagat cu forta pe gat! daca e vorba sa discutam despre “ce vor femeile”, in 99% de cazuri nici ele nu stiu ce vor de fapt (pana candva dupa 28-30 de ani). declarativ vor una, practic vor cu totul altceva. de exemplu: cica vor (doar) sa fie iubite, da’ lesina dupa “bad boys” … si, cum era de asteptat, baietii rai nu dau doi bani pe ele (doar sunt, prin definitie, baieti rai).

  alt exemplu, da’ de data asta pentru alegere constienta/gandita (probabil dupa mai multe altele din prima categorie): daca ambele sexe s-ar uita mai bine-n jur, ar observa ca marea majoritate a cuplurilor care rezista in timp nu sunt formate din doua frumuseti … ci dintr-un “uratel” si o “frumusica” (uratelul fiind ales de frumusica) sau o “uratica” si un “frumusel” (uratica fiind aleasa de frumusel) … si culmea: cei doi chiar se iubesc.

  … asa ca, in final, fiecare doarme cum isi asterne … iar vaitatul la trezire e tardiv … nimic altceva decat o scuza pentru propria lene de a gandi sau propria vanitate.

 2. De fapt, impresia mea este ca uneori suntem impreuna cu cineva, fie ca suntem barbati sau femei, doar pentru ca asa da bine in societate, doar pentru a avea cu ce ne lauda la coafor, respectiv bere 😀
  Nimeni nu are chef, pentru ca nu e vorba de timp sau/si rabdare ci este vorba de interes, sentimente sincere si devotament, sa il asculte pe cel de langa el, sa il cunoasca, sa il ajute, sa ii fie aproape, sa il inteleaga…
  Presupunem, cerem, asteptam…tot ceea ce noi consideram ca ni se cuvinte…dar nu prea oferim nimic si cu siguranta, nu prea mai vorbim.

 3. Paradoxul e că și noi băieții ajungem să spunem la fel de fete. ”Am impresia, de altfel, că bărbaţii sunt mai doriţi decât femeile” Aici eu cred exact invers. Consider că se ajunge aici pentru că nu se discută suficient, ori persoanele implicate chiar nu se potrivesc.

 4. am prietene care sunt cu cineva doar ca sa nu fie singure si apoi se plang de respectivvul ca nu stiu ce nu le convine…pai si normal daca tu nici nu esti sigura ca il vrei
  cred ca fiecare are ce si-a cautat, mai mult sau mai putin….

 5. Hey! 😀
  Toata treaba cu iubirea si relatia, e o adevarata incurcatura, cel putin pentru mine. In orice caz, barbatul e mai nepasator, gasind alinarea in : “Eu sunt barbat, ce naiba!” sau o amanta(daca e cazul). Femeia este mai dificila, ea crede ca a avut dreptate, desi incerca sa se convinga singura de lucruri false, scuza ei : “Nu ma merita”. Oricum ar fi, dorinta de a fii cu cineva si a simti unele sentimente, urmareste pe toata lumea. Decat sa fim gay toti, mai bine sa ne instultam si sa trecem mai departe, la alte persoane, in felul acesta, exista scenariu si film.
  Si ca sa apar femeiile, spun ca sunt frumoase si delicate, in cazul celor rele…las pe altii sa spuna, pana la urma sunt din “natura” lor. :))
  Gata, cine vrea sa inteleaga, intelege! Cine nu, ramane singur :D.

  Much Love,
  Bixa<3

 6. Camil Petrecu – Act Venetian ,
  ALTA: Iubirea e oarba nu judeca, nu cantareste cu mintea.

  Mai are rost sa zic ceva?:)

  P.S. Tot Camil zicea in Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi ca partenerul de viata trebuie ales cu mintea, nu sufletul 😀

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s