Stephen Wiltshire- omul care pictează detalii din memorie

Azi am văzut câteva filmuleţe cu Stephen Wiltshire, care suferă de autism, dar care are capacitatea extraordinară de a reţine detalii. În filmuleţul de mai jos puteţi vedeam cum pictează Roma- în detaliu, după ce a văzut oraşul timp de 30 de minute, din elicopter.

Picturile lui, după cum vă puteţi imagina, costă mii de lire. Colega din Rusia spunea că a văzut copii după lucrările lui Stephen Wiltshire la o expoziţie şi costau între 200 şi 500 sute de lire- doar copiile. Mi s-a părut extraordinar.

Advertisements

4 thoughts on “Stephen Wiltshire- omul care pictează detalii din memorie

  1. Impresionant, e foarte talentat…
    Cand ma uit la oameni ca el ma gandesc ca sunt atatia altii care sunt perfect sanatosi si care nu stiu sa pretuiasca ceea ce au, care nu pot ajunge nici macar la degetul mic al unui om ca cel de mai sus.

  2. Văzesum clipul mai demult și am fost la fel de impresionat ce tine. De multe ori avem tendința de a face victime din cei care nu sunt ca noi și de cele mai multe ori aceștia care nu sunt ca noi și cărora dimplomația anului 2011 le spune ”speciali” doar casă nu le spună handicapați, sunt mai puternici decât orice om normal. Ai observat că cele mai mari realizări până și împotriva vieții și oamenii care au demonstrat că nu există predestinare au fost cei ”speciali” care de fapt sunt oameni FOARTE SPECIALI.

  3. Am vazut si un film despre o tipa care avea autism si a realizat foarte multe in viata datorita capacitatii lor de a retine detaliile. E fascinant!

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s