Fragment [8]

„Aşa sînteţi voi, bărbaţii: fie că-i o femeie destrăbalată, fie că-i una cinstită, pentru voi totuna-i şi uite că ai dat greş… Ce-ai rămas aşa, cu gură cascată, generale?”

Feodor Mihailovici Dostoievski- „Idiotul”

Cred că e unul din fragmentele preferate din carte. Imaginaţi-vă o femeie înfruntând mai bine de zece bărbaţi care o doresc, dar o şi desconsideră, în acelaşi timp. Bărbaţi care ar fi în stare să o plătească, ca să devină soţia lor, dar care nu pot trece cu vederea că a aparţinut şi altora. Abia aştept să ajung la sfârşit- convinsă fiind că autorul n-o să mă dezamăgească…

5 thoughts on “Fragment [8]

      • Sorry, nu m-am putut abține. Evil men do evil things. 🙂
        Dar la ce te așteptai de la Dostoievski? Sincer. Ai uitat cum își pedepsește personajele, precum Raskolnikov sau Dmitri Karamazov? [Dacă nu le-ai citit până acum, do it!] E un obicei pe la ruși, dacă mă gândesc la Tolstoi și la Andrei Bolkonski, pedepsit pentru că nu-și mai iubea soția și, mai ales, pentru că nu i s-a opus lui taică-su și nu s-a însurat cu Natașa.

  1. Cartea este superba! Mai ales tiradele anticatolice care mascau conceptiile multora dintre scriitorii contemporani lui Dostoievski, conceptii care de altfel l-au si dus in fata plutonului de executie!

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s