De ce Anglia? De ce nu?

Sincera sa fiu, nu umbla cainii cu covrigi in coada (poate si pentru ca NU EXISTA caini comunitari pe aici) si nici nu curg rauri de lapte. Dar, pana la urma, de ce sa nu-ti iesi putin din normal, sa iti iei pur si simplu bilet si sa vezi cum e si in alta parte?

Nu stiu cand ne-a venit ideea cu Anglia, dar era in perioada cand imi cautam un master in Romania si am terminat prin a cauta o scoala in Birmingham. “- Hai s-o facem si pe asta, sa avem ce povesti la copii.”

Tinerii de aici nu se gandesc sa dea la master, imediat dupa ce termina facultatea. Ei se gandesc unde sa mai calatoreasca, pe unde sa mai faca schimb de experienta, sa dea la master in America, in Italia, in Franta? Nu daca sa dea la Cluj sau Bucuresti. Iar gandirea aceasta ne lipseste noua, din pacate.

Avem frica aceasta in noi, ca n-o sa reusim la cel mai bun liceu, la cea mai buna facultate. Ca nu te duce mintea sa fii medic sau inginer, ca doar asa reusesti si, atunci, dai la orice alta facultate, daca te ajuta Dumnezeu sa intri la buget. Dupa facultatea, NEAPARAT master, altfel nu esti om la locul tau. Ce master?- unde se poate intra la buget.

Pentru mine, acum, e o experienta de un an. Daca n-o sa-mi placa, o sa revin in tara- pentru ca si in tara se poate. Daca o sa imi placa, o sa raman sau, de ce nu, o sa plec si mai departe. Incep sa vad lucrurile cu alti ochi si imi doresc sa scap de plictiseala si monotonia din sange- aceea de a face totul asa cum zic ceilalti, ca la carte. Care carte?

9 thoughts on “De ce Anglia? De ce nu?

  1. Intotdeauna e bine sa faci ce iti doresti,sa-ti asculti inima,instinctele,sa incerci sa descoperi mai multe despre tine,despre locuri,lucruri noi…sa nu traiesti intotdeauna dupa reguli.

  2. toți colegii mei de la facultate care au lăsat facultatea prin anul 1, 2 sau 3 acum sunt pe posturi foarte bune și din cei care au terminat facultatea decât câțiva sunt pe posturi bune și care din timpul facultății deja erau pe postul respectiv. Facultatea nu îți oferă nimic în mare parte tocmai din motivul ăsta nici nu am mai dat la master 🙂

  3. Ok, pleci mai departe… E bun că eşti perseverentă, dar, ce faci când nu există mai departe. Anglia, Oceanul, America… Japonia? 😀 Apoi România iar? 😀

  4. ..care da,care nu?
    Asa suntem formati sa gandim inca din generala sau ca progeniturile astea (generatia 2000) din gradinita. Trebuie mereu sa existe o competitie,trebuie mereu sa fii mai bun ca cel de langa tine,mereu,mereu,mereu in competitie.Pana cand? Pana cand afli ce vrei?Pana afli cine esti si ce vrei cu adevarat si nu ce iti impun altii?

  5. “si de ce nu?” intrebarea mea preferata.

    Da ai dreptate, oportunitati exista la orce colt, principalul e sa stii ce’ti doresti,sa te cunosti …

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s