Intrebare din WordPress [3]

Cand si cat de des este indicat sa folosim “citeste mai departe”& “more”?

Cand esti sigur ca cititorul este prea curios ca sa il incomodeze inca un click pe postul tau. De altfel, mi se pare foarte stresant si obositor sa tot apas butonul “citeste mai departe” doar pentru ca tu vrei sa iti apara mai multe articole pe o pagina.

Nu cred ca este indicat sa ai mai mult de doua articole pe o pagina cu acesta posibilitate de a face un shortcut la post. De exemplu, daca ai 10 articole pe o pagina, inseamna ca eu, ca cititor, trebuie sa dau cel putin 20 de click-uri ca sa le citesc pe toate si sa si revin de fiecare data pe pagina principala. Urat, nu?

 

14 thoughts on “Intrebare din WordPress [3]

 1. Foarte buna remarca. E important respectul vis-a-vis de cititor. Acestia nu trebuie sa se enerveze sau sa faca cine stie ce manevre pentru a citi ceea ce vrei tu sa spui. Faptul ca oferi comoditate, ca te intereseaza cum “se simte” lumea la tine pe site e mult mai de apreciat.

  Ce-i drept, sunt unele bloguri care imi sunt atat de dragi incat nu imi pasa daca trebuie sa revin de 100 de ori pe pagina principala pentru ca am dat read more. Insa intr-adevar, ca blogger, nu poti spera sa ai numai cititori care te iubesc de mor :D.

 2. Cand scrii posturi kilometrice,bancuri si cand pui mai multe poze e indicat sa il folosesti, altfel risti sa iti umpli prima pagina cu 2, 3 articole lungi. Depinde de stilul si dorinta fiecaruia, la urma urmei daca iti place ceva dai si zeci de clickuri. 🙂
  Eu niciodata nu m-am gandit sa-l pun pentru a face mai multe vizualizari pentru ca asta nu-mi aduce nimic.

 3. Depinde de la autor la autor..
  Eu am pus “read more” si dupa doua cuvinte, dar dupa era o poza care nu vroiam sa fie vizibila direct.
  In general cred ca este ok sa folosim “read more” la articolele mai lungi, exact cum a spus si @addicted.

 4. mie unul mi se pare mult mai ordonat… si plus ca… daca tot a intrat persoana pe articol, poa’ sa lase si un comentariu… da na… “mie unul”…

 5. Se poata da ușor „open page in new tab”. Cel puțin eu asta prefer să fac. Plus că așa văd și comentariile altora și pot și eu să comentez… deci tot acolo ajung cu click-urile.
  Eu de pildă de multe ori scriu posturi lungi (chiar foarte lungi 😆 ). Mi se pare inutil să umblu kilometri de scroll cu 2-3 articole. 😆 Prefer să fie ușor de văzut articolele diferite, la căutare și alte chestii. Nici mie nu îmi place să dau scroll pe paginile altora până îmi leșină degetele, pentru 4-5 articole.

  Mă deranjează și mai tare blogurile cu multe poze și video-uri, fără „citește mai mult”. Se încarcă și în 7 secole…

 6. Cred ca asta este esentialul sa iti ofere o bucatica mica din articol, daca te tenteaza il citesti pe tot, daca nu ai scutit vizitatorul un click inutil 😉
  Si poate cel mai important aspect, incarcarea, degeaba il scutesti pe cititor de un click daca pagina se incarca intr-un minut,

 7. ca simplu cititor fara blog eu prefer varianta cu “citeste mai mult” pentru ca, revenind intr-o pauza pe pagina principala, pot ajunge mult mai repede la comentariile unui articol mai vechi (care mi s-a parut mai interesant si la care eventual am comentat).

  in rest: traiasca Firefox, AdBlock Plus si Flashblock!

 8. Iniţial am avut şi eu câteva posturi cu “read more” dar după ce am văzut că pe mine mă enervează la alţii pe blog această practică, am renunţat. Nu e prea comod să revii de 5 ori pe aceeaşi pagina…
  Deci pentru mine această funcţie e inutilă iar dacă o regăsesc pe alte bloguri, de cele mai multe ori, sar peste posturile întrerupte fix unde devin mai interesante 😀

 9. eu cred ca daca articolul ti se pare interesant,nu deranjeaza sa dai un clic pentru a citi mai departe.
  cu ocazia asta poti vedea daca pe cineva intereseaza ce ai scris sau doar intra pe pagina,asa de plictiseala.
  eu,la unele articole,dupa ,,citeste mai departe” am puse poze din calatoriile mele sau chestii mai de ,,suflet”.

 10. De obicei se pune “more” cand articolul e mult prea lung si ocupa aproape tot homepage-ul.

  De altfel “more” ajuta la o indexare mai buna pe google. (e mult de explicat aici)

 11. Bine punctat. De multe ori nu dau “citeste mai departe” sau “more” de ciuda, cand vad ca bloggerul respectiv a folosit cu nesimtire aceasta optiune. Mai mergeam pe varianta “open in new tab” oferita de browser, dar e foarte anevoios si deobicei evit astfel de bloguri.

  Eu zic ca trebuie folosita rar, ca sa starneasca curiozitatea intr-un mod simtit, sau cand un post este inestetic de lung.

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s