Autobuzele cu 2 etaje si o singura usa

Ma gandeam ca ar fi tare ciudat sa scriu despre Ratb, asa cum probabil pentru cineva e ciudat ca scriu despre autobuzele din Anglia. Mare treaba, nu? Dar daca stai sa le compari, iti dai seama ca ai putea scrie o poveste, trista pentru unii, minunata pentru altii. Ratb-ul romanesc are 2 usi duble si o usa simpla, da? Cu toate astea, e mereu imbulzeala la usa, strigate, injuraturi si imbraceli. Mereu mult prea plin, urat mirositor.

Autobuzul englezesc are o singura usa dubla si doua etaje (desi sunt si autobuze normale, cu un singur nivel). Oamenii stau civilizat la coada si asteapta sa iasa toata lumea care coboara. Asteapta in continuare la coada ca fiecare sa isi ia biletul de calatorie (un bilet pentru toata ziua costa 3,5 lire) si se respecta scaunele pentru mamici si pentru persoanele cu handicap. La iesire, oamenii saluta soferul si ii multumesc.

La noi, oamenii intra si ies pe toate cele 3 usi, in acelasi timp si il mai si injura pe sofer cand acesta nu vrea sa deschida usile intre statii. Zau ca nu-mi vine sa ma minunez, dar inca nu ma pot abtine.

 

11 thoughts on “Autobuzele cu 2 etaje si o singura usa

  1. E politeţea englezeacă clasică. Atunci când românii vor savura la ora 5 ceaiul şi nu ştirile despre violuri, probabil vor fi destul de calmi cât să nu înjure şoferul. Parol.

  2. Asteptam demult sa scrii despre ele, le ador, mereu am visat sa calatoresc intr-un astfel de autobuz. In Londra nu am ajuns, insa erau unele turistice simpatice in Barcelona, dar nu au profitat de ocazie… 😦 Tocmai pentru a nu ma confrunta cu situatiile descrise de tine in articol, in Bucuresti folosesc aproape exclusiv metroul.

  3. nici unul nu se compara cu minunantul 117.pariez ca nu stateai pe un covor de coji de seminte si nu aveai manele pe fundal,injuraturi porcoase legate de mama auzite la copii de 9 ani…etc..invidiaza’ma…:))

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s