Ulcerul: simptome, contraindicaţii şi recomandări!

Sunt posesoarea unui stomac moştenitor de obiceiuri proaste: nu mănânc dimineaţa, îmi plac bucatele sărate şi condimentate. Mănânc neregulat şi haotic. Să vă mai spun ceva, în situaţia mea se află majoritatea tinerilor! O să scriu la obiect, pentru că articolul mi s-a părut extrem de util:

Simptomele ulcerului
– Senzaţia de arsură sau durere care “roade”, la nivelul părţii superioare a abdomenului; accentuată când stomacul este gol.
– Durerea apare în special primăvara şi toamna şi se accentuează după consum de alcool, alimente condimentate
– Balonare, greaţă, vărsături, râgâială excesivă, indigestie, senzaţia de saţietate, chiar şi după consumarea unor cantităţi mici de alimente, scaune închise la culoare, pierderea în greutate.

Tratament

– Medicamente care inhibă secreţia gastrică: Omeprazol. Se recomandă efectuarea unor analize, pentru a depista faza ulcerului.

Recomandări:

– Evitarea aspirinei, preparatelor de fier (în cazul în care luaţi un tratament pentru corectarea anemiei), dar şi a antiinflamatoarele nesteroidiene, cum ar fi ibuprofenul.
– Evitarea consumului de lapte, deoarece laptele generează secretarea acidului din stomac.
– Nu fumaţi şi nu consumaţi alcool.
– Consumaţi cât mai multă varză, deoarece conţine Vitamina U, cunoscută pentru rolul său în vindecarea eroziunii mucoasei gastrice. Sucul de varză accelerează procesul de vindecare. Se recomandă consumul de compoturi proaspete.
– Nu mâncaţi ciorbe şi supe din carne, grasimi prăjite, alimente prea calde sau prea reci.
– Cartofii au un efect alcalin asupra activităţii gastrice, neutralizând aciditatea gastrică, conţinând şi multă vitamina C. Se pot consuma fierţi sau copţi.
-Sunt contraindicate zarzavaturile: castraveţii, ridichile, gogoşarii; ouăle tari, murăturile.

Sper să vă fie de folos. Apropo de tratament, evitaţi citricele, inclusiv grapefruit-ul. Bineînţeles, nu pe cel wordpressian. Sănătate!

11 thoughts on “Ulcerul: simptome, contraindicaţii şi recomandări!

  1. Recomand o bautura din Aloe Vera. Nu pentru ca vand asa ceva, ci pentru ca am incercat si eu, cat si apropiati de-ai mei. Totusi, recomandarea mea este sa adoptati un stil de alimentatie cat mai bogat in vitamine, fibre si minerale. Eu am fost cel mai mare dusman al micului dejun 🙂

  2. Ce tare a fost ultima fraza “Apropo de tratament, evitaţi citricele, inclusiv grapefruit-ul. Bineînţeles, nu pe cel wordpressian. Sănătate!” 🙂
    O zi cat mai placuta!

  3. Ma regasesc in descrierea ta. Stiu ca ma simt rau, ca am probleme la stomac, dar nu pot spune ca simptomele ulcerului mi se potrivesc. Voi face un control cat de curand.

  4. Eu nu mă aflu în situația aia.
    Am făcut gastrită acum un an jumate așa că mănânc de dimineața orice ar fi, mănânc echilibrat și la ore fixe… s-a terminat… nu se mai acceptă.
    Însă viața asta aiurea te prinde oricum. La noi astea cu genetică proastă la capitolul ăsta ne apare devreme. Restul suferă la 30-40 de ani.

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s