un gând [1]

“Biblia este dată ca să fie pâine pentru fiecare zi, nu prăjitură pentru ocazii speciale.”- Anonim

Mi-a plăcut foarte mult atât gândul, cât şi poza încât a trebuit să le împart cu voi la acest sfârşit de săptămână. Vă urez să aveţi parte de un weekend frumos alături de cei dragi.

9 thoughts on “un gând [1]

 1. M-am convins de un lucru, in nenumarate randuri. Ca nimic nu-ti cade din cer. Nimeni, de undeva, sus… nu-ti da nimic. Nu exista un plan divin, o privire de ansamblu. La fel cum nu exista nici “evoluam prin suferinta”. Dorinta de a fi protejati ne face sa avem zei. Dorinta de a fi iertati cand facem boacane, ne face sa avem zei. Nu in ultimul rand, dorinta de a ne raporta la ceva imaculat, ne face sa avem zei. Pentru ca in adancul nostru, suntem animalici. Cum spuneam si pe blogul Cameliei, ia-i omului legile, ridica-i restrictiile, spune-i ca nu va fi pedepsit pentru faptele sale, si ai sa vezi animalul. Ai sa vezi cel mai rau lucru de pe pamantul asta.
  Religiile sunt facute sa tina oamenii sub control. Nimic mai mult. N-avem pentru ce sa fim recunoscatori.
  Tot ce facem , facem cu mintea si mainile noastre. Sunt curios ce ii puteai spune unui amerindian, de exemplu, dupa ce i-au fost cotropite pamanturile, omorati copiii, si dupa ce ii fusese violata nevasta. Ca Marele Spirit a vrut asta? Sau ca zeul lui era mai mic, si mai prost decat zeul europenilor?
  Daca ar fi existat vreun dumnezeu, ar fi avut rabdarea si puterea sa ii scoata pe oameni din mocirla in care se scalda de mii de ani.
  Dar… ce scriu eu, e parerea mea. Vrei fapte? Razboaiele, crimele, furturile, violurile, sclavagismul – intr-o forma sau alta, adulterele, etc, etc. Mai ai nevoie de alte argumente?
  “So tell me… where is your God now?”

 2. Deşi nu sunt un creştin ortodox în toată puterea cuvântului,declar că Biblia este carte de căpătâi,asta pentru că în ea nu se contopesc numai pasaje de factură uamnă,ci se îmbină o întreagă literatură.Biblia este,dacă vrei,cea mai înaltă operă pe care o are creştinătatea şi nu numai,este de o frumuseţe şi de o spiritualitate de inegalat.În ea se află rădăcinile tuturor marilor opere,dacă e să ne gândim mai bine.

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s