despre adevăr, desigur.

Raportat la minciună, adevărul pare întotdeauna ceva rău. Aţi observat? Cineva alege să mintă doar pentru că adevărul e rău. “- You want the truth? You can’t handle the truth.” – o replică, din filmul “A Few Good Men”. Mai mult, cum spune Herber Agar:  “Adevărul care îi face pe oameni liberi este, în cea mai mare parte, adevărul pe care oamenii n-ar vrea să-l audă.” De câte ori aţi cerut să vi se spună adevărul şi de câte ori aţi regretat că l-aţi auzit?

Dacă ar exista adevăruri care m-ar durea îngrozitor, aş prefera minciuna. Cu o singură condiţie: cel care minte să aibă grijă, toată viaţa lui, ca eu să nu aflu asta niciodată, dacă poate promite acest lucru, atunci nu-mi pasă că l-ar măcina minciuna. Să nu-mi vină în ceasul pocăinţei şi să-mi destăinuie adevărul, doar pentru că el nu mai suportă şi nici să nu-i pară rău când se află, doar pentru că s-a aflat.

Dacă adevărul doare, atunci minciuna trebuie să fie o boală crâncenă, iar când se descoperă diagnosticul, de cele mai multe ori, răul adevărului este deja într-o fază mult mai avansată.


6 thoughts on “despre adevăr, desigur.

  1. Cami: si eu, dar stii foarte bine ca nu e asa cum ne dorim, ci asa cum isi doresc cei care detin adevarul.
    Multumesc pentru pont, o sa modific 🙂

  2. Ai dreptate aici. Oricat de sus si tare am afirma, cred ca fiecare dintre noi prefera o minciuna mai dulce decat adevarul dur.
    Chiar si eu, desi spun in stanga si in dreapta ca prefer adevarul, simt ca tare mi-ar placea ca adevarul sa se mai ascunda, macar cateodata, sa ma mai lase sa respir aer otravit, dar care imi aduce o alinare, chiar daca e falsa.

  3. Sunt momente in viata cand chiar si cel mai crud adevar ti se pare suportabil si il accepti cu seninatate, la fel cum sunt momente in care tolerezi si ti se par comice si cele mai gogonate minciuni. Depinde de starea de spirit si de cine ti le livreaza.

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s