Citeşte: James Cain- Poştaşul sună întotdeauna de două ori

Primul accident, un accident oarecare, trebuia să fie o crimă (dacă nu apărea pisica). Şi atunci, crima perfectă a trecut drept un accident perfect.
Al doilea accident, un accident oarecare, a fost o crimă perfectă (dacă nu uitau de poliţa de asigurare). Şi atunci, crima perfectă a rămas o crimă perfectă.
Al treilea accident, un accident oarecare, n-a fost o crimă perfectă (dacă nu uitau de parapet, de poliţa de asigurare şi de pisică). Dar a trecut drept crimă.
MORALA: şi crimele imperfecte se plătesc. Uneori cu ştreangul.

Cam aşa începe romanul. Nu înţelegi mare lucru dacă nu începi să citeşti şi, când crezi că ştii finalul, scriitorul te “loveşte în moalele capului” cu un final cu totul neaşteptat. Am sorbit cartea în câteva ore ridicând din sprânceană, râzând în hohote, chicotind şi mirându-mă de unele detalii. Ca să îl citez pe Cain: “– Aşa cum a spus şi ăla care a căzut din avion, călătoria prin aer a fost plăcută, dar aterizarea a fost cam dură.”

Romanul pune la zid iubirea pornită din pasiune, care la primul zdruncin, clatină. Află cum iubeşte o femeie care îşi caută fericirea fără să ştie ce înseamnă asta. Până unde merge iubirea unei femei comparativ cu iubirea unui bărbat? Cine credeţi că e capabil de mai multe sacrificii, din perspectiva lui Cain, bineînţeles.

Am făcut rost de volum din Biblioteca bunicii.

4 thoughts on “Citeşte: James Cain- Poştaşul sună întotdeauna de două ori

  1. cand am vazut titlul m-am gandit ca e de la bunica. 🙂 ca vazusem si eu cartea in lista. nu am citit-o inca, dar acum m-ai pus pe ganduri. 🙂

  2. Tare articol! 🙂
    Ai privit ecranizarea cărții? Eu zic că dacă ți-a plăcut cartea, merită să-ncerci și filmul (în caz că nu l-ai văzut deja).
    P.S. Am și eu un post la subiect. 🙂

  3. Am citit şi eu cartea acum vreo câteva săptămâni. Ce mi-a plăcut cel mai mult la ea e că e suuper catchy !! Păcat totuşi că nu-i mai groasă.

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s