Cancerul de gura poate fi provocat de apa de gura

infoApa de gura poate produce cancerul de gura, spun expertii, si ar trebui scoasa de pe rafturile magazinelor.

Apa de gura contine o cantitate de alcool care poate creste riscul imbolnavirii, sustin cercetatorii unui institut din Australia, in urma unor studii.

Profesorul Michael McCullough, cel care a publicat studiul intr-un magazin de sanatate, spune ca anumite tipuri de apa de gura sunt mai periculoase decat vinul sau berea deoarece contin cantitati semnificative de alcool.

Cei care s-au ocupat de studiu spun ca ar trebui ca apa de gura sa fie luata dupa recomandarea medicului si pentru termen scurt.

Peste 5.000 de persoane au fost diagnosticate cu cancer de gura provocat de fumat si alcool, dintre care 1.600 de persoane decedate din aceasta cauza.

Profesorul Michael McCullough, de la Universitatea din Melbourne, spune ca alcoolul din apa de gura creste riscul imbolnavirii de cancer din cauza substantelor precum nicotina care penetreaza tesuturile gurii.

sursa click aici 

P.S. aveti grija ce bagati in gurita. Puteti in schimb sa va sarutati, de exemplu stiati ca sarutul este precum un vaccin deoarece saliva ataca germenii. Saliva contine o bacterie, prezenta la peste 80% de persoane, in timp ce 20% dintre acestia au o compozitie unica. Prin schimbul de saliva se produc si anticorpi care te protejeaza de germeni. Inca un P.S. : in gura unei femei se gasesc mai multe bacterii decat in vaginul acesteia 😉 …era doar un P.S. informativ :))

14 thoughts on “Cancerul de gura poate fi provocat de apa de gura

 1. bine ca nu folosesc asa ceva! am auzit niste cazuri in care unii oameni si-au pierdut dintii din cauza unor paste de dinti!

 2. Deci din ce am citit la tine pe blog am inteles urmatoarele:
  1. sa nu mai folosex apa de gura.
  2. sa ma sarut f mult q iubita.
  3. mai bine sa-i fac un sex oral sanatos decat sa o sarut! 🙂 )
  Deci n-am inteles nimic! 😀

 3. @ALex’andra…fetita mea 🙂 nu am ce lectii sa-i dau lui nebun, e major…e alegerea lui: ori mai putini microbi, ori anihilarea acestora 🙂 bineinteles, poate alege si apa de gura, moare in 2 ,3 ani 🙂 Fereasca Sfantu :))

 4. Asta cu apa de gură chiar că nu o ştiam… Deja o privesc cu alţi ochi… Informaţia este sigură?! Partea de final e mortală, aviz tuturor amatorilor… Că o viaţă aveam şi trebuie… gustată din plin…

 5. pff.. cancerul nu-i ceva care apare ca soarele dimineata.. iti trebuie o predispozitie genetica, ca sa faci cancer, ca de exemplu de la apa de gura.. daca n-ai avut pe nimeni in familie care a avut cancer, shansele sa faci cancer sunt mai putin decat infirme..

 6. cat despre alcoolul din ea, care cica ar provoca acel cancer.. pana acum n-am vazut nici un betiv notoriu bolnav de cancer de gura…

 7. @Alex`andra: Fructu’ e prea ocupata cu stresiunea. Oricum are cine sa ma mediteze… numai ca este in aceeasi stresiune, iar cand o sa vina si stresiunea mea… :-ss nu vreau sa ma gandesc! :-<
  Unele persoane iau invatzatul foarte in serios, numai pe mine ma doare la baschetzi! :))

Împarte o felie de grapefruit :)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s